Joe Biden vil etter det amerikanske medier erfarer ikke forlenge fristen for evakuering fra Kabul. Dermed er det fare for at tusener av amerikanere kan bli strandet i Kabul.

Pressetalskvinne Jan Psaki avviste mandag at de var å oppfatte som «stranded». Hvis luftbroen stanser neste tirsdag vil det i praksis være det de er.

Taliban har sagt at de ikke går med på en forlengelse, men allierte har lagt press på USA for at man ensidig forlenger fristen. Det er ikke mulig å evakuere alle på den korte tiden som gjenstår.

President Biden has decided not to extend an Aug. 31 deadline to remove all American troops from Afghanistan, a U.S. official tells Fox News’ Lucas Tomlinson.

The development comes shortly after a Taliban spokesperson – following a meeting between leader Mullah Abdul Ghani Baradar and CIA Director William Burns in Kabul — said there will be “no extensions” to the Biden administration’s Aug. 31 date.

Dette kan komme til å oppfattes som at Biden bøyer seg for Taliban. Hvis prisen er etterlatte amerikanere, kan den bli høy for Biden og Demokratene.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.