Det hvite hus roser Taliban for profesjonalitet etter at mellom 100-200 amerikanere fikk forlate landet torsdag. Rosen faller ikke i god jord hos mange som oppfatter at amerikanerne var Talibans gisler. Det lyder merkelig å rose terrorister for å gi slipp på sitt bytte.

– Taliban har samarbeidet om å tilrettelegge avreisen for amerikanske borgere og personer med permanent opphold på charterflyginger fra HKIA,» sier talsperson for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Emily Horne, om torsdagens flyving fra Kabul til Doha i Qatar.

– De har vist fleksibilitet, og de har vært forretningsmessige og profesjonelle, la Horne til.

Hun understreker at arbeidet med å tilrettelegge slike evakueringer av amerikanere og afghanere som jobbet for amerikanske styrker, vil fortsette.

Torsdag ble det klart at mellom 100 og 200 personer, deriblant amerikanere, har ankommet Qatar etter å ha forlatt Afghanistan med en kommersiell flyging – den første siden USAs tilbaketrekking i slutten av august.

Fox News’ Peter Doocey spurt pressetalskvinne Jan Psaki om ordet «forretningsmessig» og «profesjonelt» var riktige ord, når innenriksministeren har en dusør på sitt hode på 10 millioner dollar, – fra USA.

 

Doocy noted during Thursday’s press briefing that the new Taliban government included an interior minister who had his own FBI ‘Wanted’ poster and a $10 million bounty on his head, and he asked how that qualified as “businesslike” or “professional.”

“Can you explain a little bit more about why the White House, in a statement, is calling the Taliban businesslike and professional?” Doocy asked, referencing a statement following the first commercial flights allowed to leave Kabul carrying American citizens and allies.

Psaki forsøkte seg med at det var for å markere at et hundretalls amerikanere var sluppet ut.

“We promised we would get American citizens out, we promised we would get legal permanent residents out, we promised to get our Afghan partners out and we promised to press the Taliban to get them out and that’s exactly what we did,” she said.

Doocey synes det var en merkelig beskrivelse av en situasjon av et regime der flere er etterlyst av USA for terror.

“But you’re saying the Taliban is businesslike and professional. Their Interior Minister has an FBI wanted poster. He’s got a $10 million bounty on his head, that’s — what’s the business?” Doocy asked.

‘Their Interior Minister Has An FBI Wanted Poster’: Peter Doocy Challenges Psaki After WH Calls Taliban ‘Businesslike And Professional’

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.