Tammy Bruce er lysende i en krisestund og får frem alvoret.

Biden ga fredag en ny pressekonferanse som ble enda verre enn de foregående. Biden sa at amerikanere ikke hadde noe problem med å komme seg til flyplassen. De sto i konstant kontakt med Taliban, både i Kabul og Doha. En time senere sto pressetalsmann for Pentagon, John Kirby, og motsa presidenten: De hadde rapporter om amerikanere som var blitt slått av Taliban.

Det er en regel i Washington som alle kjenner: Motsi aldri sjefen offentlig. Når Kirby gjør det er det fordi ting er ved å komme helt ute av kontroll, både på bakken i Afghanistan og i Washington.

Det er svært alvorlig når Det hvite hus ikke lenger fungerer i en krise.

Det begynte med at Biden dro til Camp David og egentlig skulle vært borte to uker. Men søndag tok Taliban Kabul og Biden måtte ta Marine One-helikopteret inn til Washington mandag og holde en kort pressekonferanse uten spørsmål. Det økte bare usikkerheten.

Onsdag ga han et intervju til George Stephanapoulos i ABC News som gikk svært dårlig. Biden sier hele tiden at han har kontroll og at kaoset var diskontert på forhånd. De visste det kom til å bli «messy». Men dermed sier Biden at han ikke bryr seg om 15.000 amerikanere som sitter fast i Kabul.

Han holdt en ny pressekonferanse torsdag, men da snakket han bare om covid, og heller ikke nå tok han spørsmål.

Fredag ble det helt katastrofalt: Biden sier det ikke er noe problem å komme seg til flyplassen. Han virker helt avskåret fra virkeligheten.

Biden har sagt at ingen kunne forutse at Afghanistan skulle falle på 11 dager. Men nå er det kommet frem at 22 ansatte på ambassaden i Kabul skrev et brev til State Department og advarte om det som nå har skjedd. Hva skjedde med brevet? 22 diplomater på stedet lar seg ikke overse. Utenriksminister Tony Blinken må ha sett det. Hva gjorde han?

Reaksjonen fra allierte er sterk. Lederen i Wall Street Journal lød: Biden broke NATO. Biden ødela NATO.

Vi er vitne til en administrasjon som er inkompetent og faller fra hverandre under en krise den selv er ansvarlig for. Det gjør krisen enda større og reiser spørsmål om Biden kan bli sittende. Kamala Harris har ikke akkurat imponert.

USA har aldri vært ute for noe lignende. Midt under en utenrikspolitisk krise hvor 15.000 amerikanere er Talibans gisler, faller Washington sammen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂