President Joe Biden sier at han ikke hadde noe valg: Han måtte trekke styrkene ut av Afghanistan. Han kaller Kabul for en enorm suksess, og gir Donald Trump skylden for alle problemer som oppsto.

Han beskrev evakueringen som den største noensinne. Men det var ikke amerikanere som ble reddet ut. Kun 5.500 amerikanere og over 100.000 andre ble fløyet ut på 17 dager. Biden innrømmer at situasjonen var kaotisk, men mener dette var uunngåelig. Det var altså ikke mulig å legge en bedre plan enn å overlate en hel flybase og våpen for 90 milliarder dollar til fienden.

Han påstår at han er fast bestemt på å hjelpe de få amerikanerne som fortsatt er i Afghanistan.

– For dem er det ingen siste frist, sa han.

Gir Donald Trump skylden

Biden gir sin forgjenger skylden for feilgrep han selv har begått. Han viser til avtalen Trump inngikk med Taliban, om å trekke seg ut 1. mai.

Men Trump sier at han ville gjennomført en kontrollert tilbaketrekning, hvor man først fikk ut de sivile, så alle våpnene, og til slutt soldatene i front.

For Biden var alternativet å trappe opp krigen eller rømme med halen mellom beina. Slik fremstiller han alternativene.

– Det var valget: Jeg hadde ingen planer om å forlenge denne uendelige krigen, og jeg hadde ingen planer om å utsette en uendelig utgang, sa han.

– Tiden var kommet til å avslutte denne krigen, sa han og påpekte at USA kun hadde én interesse, nemlig å sikre at det fra afghansk jord aldri igjen skulle rettes angrep mot USA.

– Valget var det beste for Amerika, sa han og viste til at erfaringen hans fra da sønnen Beau tjenestegjorde i Irak, gjorde at han forstår hvor mye det er å be om fra soldatene og deres familier.

13 døde soldater ankom USA, og president Joe Biden var mest interessert i å sjekke klokka. Hadde han en avtale som var viktigere? Stadig flere seriøse aktører snakker om en mulig riksrettssak.

Biden forsøker å spille tough guy. 

– Vi skal fortsette kampen mot terrorisme i Afghanistan og andre land. Og til IS-K: Vi er langt fra ferdig med dere ennå, sa han.

Han snakker om å angripe trusler «bortenfor horisonten», altså med militære midler som droner og fly fra andre steder.

Det minner om hans tidligere (og kanskje nåværende) sjef Barack Obama, med sin filosofi om «leading from behind». General Patton snur seg nok i graven. Men han er jo så umoderne: Han vant krigen, uten woke-tilpasning. Derfor var tyskerne livredde for ham. En general i dagens USA hadde fått sparken på dagen etter en slik tale som Patton holdt til 6th Armored Division i 1944.
Men hvem frykter Biden? Hvem er redd for general Milley, lederen av Joint Chiefs of Staff, som utforsker sin «white rage?» Hvem blir skremt av forsvarsminister Austin, som fokuserer på kritisk raseteori?

Dette er folk som vil tilpasse utstyret på sine jagerfly slik at gravide kvinner kan fly dem. Dette er ikke en tegneserie, det er ikke satire. Det er stormakten USA som har blitt forvandlet til en tragisk vits.

Soldatene har fått nok. Noen sier opp jobben sin, kun tre år før de er sikret pensjon resten av livet. Resten skal tvangsvaksineres.

Les også: NATO kollapser i Afghanistan, satser på genusteori og vaksinetvang

USA som vi kjente det eksisterer ikke lenger. Biden har ikke startet dette, han har bare økt hastigheten. Det er klampen i bånn mot undergangen.

Romerrikets fall blir kun småtterier mot det som venter oss hvis USA kollapser. Og sjansen er ikke lenger hypotetisk. Det er faktisk nokså sannsynlig.

Bidens tale ser du nedenfor.
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.