Det er ikke mulig å kommunisere med det amerikanske utenriksdepartementet. Amerikanere som er fanget i Kabul bruker derfor sine kongressrepresentanter som bindeledd. En amerikansk kvinne med afghansk bakgrunn er gått i dekning i Kabul. Hennes bror arbeidet som tolk for amerikanerne. To av hans kolleger er drept de siste dagene. Desperasjonen begynner å bli stor. Biden-administrasjonen kan i lengden ikke overlate dem til sin egen skjebne.

American mom trapped by Taliban describes horrific violence, pleads for Biden to solve evacuation crisis

Kvinnen har forsøkt å komme seg til flyplassen en gang, men det hun opplevde gjorde at hun nå gjemmer seg: Det er tyve sjekkpoints på veien, bemannet av krigere uten uniformer. Man aner ikke hvem de er. Veien er fullpakket i flere kilometer. En mann som var med henne første gang, ble på andre forsøk skutt i hodet foran øynene på kone og barn.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

 

Taliban har hengt to kommandanter fra regjeringshæren i Kabul.

In a 27-second audio recording sent to West Virginia Rep. Carol Miller’s office, she can be heard struggling to speak through her tears.

«Hour by hour it’s getting more difficult,» she says, between sobs. «Even when the cars pass by I feel like they’re gonna stop at the door out there and the Taliban out there are gonna come in and kill us.»

Hun forbereder seg på at hun ikke kommer til å se barna igjen. De er med faren i Vest-Virginia. Kvinnen har afghansk bakgrunn og da er hun afghaner og ikke amerikaner for Taliban.

Men hva med State Department?

As of Saturday evening, she was in hiding with her aunt, a former Afghan parliament member, her uncle, as well as an undisclosed number of contractors and children.

Amerikanerne har ikke villet forlate flyplassen for å redde egne borgere, men fredag hentet tre chinook-helikoptre 169 mennesker på et pickuppoint utenfor flyplassen. State Department har sagt de ikke kom til å gjøre redningsoperasjoner utenfor flyplassen, men både Frankrike og Storbritannia gjør det. Presset kan bli stort på Biden-administrasjonen.

Løftene om å redde samarbeidspartnere er nå tomme. Det er snakk om en 60.000 mennesker som overlates til sin egen skjebne. De har kontakter og venner i USA: De kan foreløpig kommunisere hva som skjer til utenverdenen.

Hvis kommunikasjonslinjene forblir åpne og verden får vite hva som skjer kan det bli uutholdelig for Biden-administrasjonen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂