Fransk spesialpoliti og britiske soldater har beveget seg utenfor flyplassen i Kabul for å bistå egne borgere og afghanske allierte. Dette setter press på Biden-administrasjonen.

Tidligere i uken tok en spesialstyrke med franske politifolk seg inn i den grønne sonen i Kabul, der franske borgere og utsatte afghanere hadde søkt til flukt på tomten til Frankrikes tidligere ambassade, skriver Washington Post. Politiet har bekreftet at de som befant seg på stedet ble tatt med ut til flyplassen for evakuering.

Det er også kommet meldinger om at britiske fallskjermjegere har forlatt flyplassområdet for å hjelpe britiske borgere og lokale støttespillere. Det er ikke klart om denne innsatsen har fortsatt også etter at Taliban tok makten (NTB).

At europeiske spesialstyrker klarer å operere utenfor Kabul flyplass stiller Biden-administrasjonen i en vanskelig situasjon.

Critics of the Biden administration have asked why the more numerous U.S. forces have not followed suit. The United States has dedicated its 5,000-plus troops to maintaining security at the airport. “At this point, we don’t have the resources to go beyond the airport compound,” State Department spokesman Ned Price told reporters Thursday.

Verdens suverent største militærmakt mangler altså ressurser til å operere på en måte som både franske og britiske spesialstyrker er i stand til.

Les også: Joe Biden er naken, NATO kan dø
Les også: Stemningsskifte overfor Biden: Store USA-medier med krass kritikk mot presidenten


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂