Kommuneoverlegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr utfordret nabokommunene til å få flest mulig 18-25-åringer til å vaksinere seg. Dermed er ‘vaksine-bingoen’ i gang. Foto: Lillesand kommune

– Helt usmakelig. Snart vil de vel lokke med jointer for å få ungdommen til å ta disse eksperimentelle vaksinene, sier en innbygger i Lillesand til Document. Uttalelsen er en reaksjon på at kommuneoverlegen i Lillesand nå har fått med seg tre nabokommuner på en konkurranse om å få korona-vaksinert flest 18-25-åringer. Premiene er gavekort på 1000 kroner.

Utspillet ble satt i gang av kommunelegen i Lillesand, Thor-Erling Engemyr, som utfordret nabokommunene Birkeland, Grimstad og Kristiansand. Utfordringen ble godtatt, og dermed er ‘vaksine-bingoen i gang:

Fosse Engemyr foreslår at den kommunen som oppnår høyest andel vaksinerte innen uke 33 vil, i tillegg til heder og ære, bli belønnet med to gavekort hver 1000 kroner. Gavekortene foreslår Fosse Engemyr å trekke blant de unge vaksinerte.

I tillegg til at dette blir en kommunekonkurranse, vil utfordringen også bli en familieduell. Thor-Erling Fosse Engemyr er nemlig sønn til vaksinasjonssjefen i Kristiansand, Elisabeth Engemyr. (Lillesands-Posten – betalingsmur)

En meget fortvilet innbygger, selv forelder til tre barn, tok selv kontakt med Document:

– Dette er galskap og kan umulig være lov! Jeg er så fortvilet. Kan dere være så snill å skrive noe om dette? Jeg skammer meg over å bo i Lillesand. Tenk å pushe nødgodkjente vaksiner på unge friske mennesker som ikke blir syke av covid-19. Snart lokker de vel med gratis joint og biler mm.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!