Denne uka ble det lansert en ny vaksinasjonskampanje i Sverige, som regjeringen presenterte som «den brede vaksinasjonen med oppdatert covid-19-vaksine».

På en pressekonferanse svarte sosialminister Jakob Forssmed (KD) på spørsmål og uttalte at han «har vanskeligheter med å forstå» innvendinger mot covid-vaksinasjon.

Man kan påpeke at da koronavaksinene ble lansert ble det hevdet at de var trygge og effektive. Det er nå klart at personer som er vaksinert flere ganger likevel kan bli smittet av koronaviruset covid-19, et virus som ikke er farlig for de fleste mennesker. Potensielle bivirkninger fra vaksinene er dessuten mer utbredt, og til dels farligere, enn folk ble opplyst på forhånd.

Etter at man begynte å gi mRNA-baserte koronavaksiner har også mange land samtidig opplevd en stor overdødelighet. Denne overdødeligheten har ikke fått noen god offisiell forklaring fra helsemyndighetene.

Pressekonferansen denne uka ble holdt av sosialminister Jakob Forssmed og Johan Kaarme, leder for Folkhälsomyndighetens avdeling for smittevern. Der ble det opplyst at statistikk viser at spredningen av covid-19 fortsetter å øke i Sverige.

De som får anbefalt vaksinasjon mot covid-19 oppfordres også til å sørge for å få det gjort snart. Dette «for å bidra til en så sunn høst og vinter som mulig».

«Hvis du blir anbefalt å ta vaksinen: Gjør det», kommenterte sosialminister Jakob Forssmed.

Selv de som ikke er en del av noen risikogruppe har mulighet til å vaksinere seg mot covid-19. «Den oppdaterte vaksinen vil også være tilgjengelig for personer som er mellom 18 og 64 år og ikke omfattes av anbefalingene», sa Forssmed.

Ministeren hevdet at «Vaksiner er fortsatt den beste måten å beskytte seg mot alvorlig sykdom og død. Samtidig holder det smittespredningen nede og reduserer antall innlagte i omsorgen».

Videre opplyste Forssmed at vaksinen er godkjent for bruk på barn over seks måneder.

«I tillegg har regjeringen ført en dialog med Folkhälsomyndigheten og Sveriges kommuner og regioner for å finne ut hvordan mulighetene for barn og unge til å vaksinere seg mot covid-19 ser ut. Og vi kan slå fast at det ikke er noen juridisk hindring for personer under 18 år å vaksinere mot covid-19 i Sverige og dermed heller ikke for regionene å tilby slike vaksinasjoner. Og vaksinen som kjøpes er forskriftsgodkjent for barn over seks måneder», sa Forssmed.

På pressekonferansen ba avisen Epoch Times om en kommentar til hvordan den svenske regjeringen ser på kritikk av covid-vaksinasjon.

«Det fremgår tydelig av bildene som Folkhälsomyndigheten viser – at vaksinen har effekt. At det alltid er den beste beskyttelsen vi har mot alvorlig sykdom og død og at gruppene som anbefales å ta vaksinen – det er en klok avgjørelse – der har de nøye veid at fordelen oppveier de mulige ulempene som kan finnes. Så jeg har vanskelig for å forstå innvendingene», kommenterte sosialministeren.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.