Mandag kveld ble oljefeltet Al-Omar, som kontrolleres av de kurdisk-ledede Syrian Democratic Forces (SDF) i Syria angrepet med raketter. Feltet som ligger i Deir az-Zor-provinsen, bevoktes av amerikanske styrker som svarte med artilleri.

Angrepet kom under et døgn etter at amerikanske styrker bombet tre posisjoner tilhørende de iransk-støttede Folkemilitsene Hashd ash-Sha’abi i grenseområdet mellom Irak og Syria.

Al-Omar-feltet er Syrias største oljefelt, og en talsmann for de amerikansk-ledede styrkene i Operation Inherent Resolve (OIR) bekreftet angrepet og at de svarte med artilleri.

Angrepet skal ikke ha resultert i annet enn materielle skader.

USA har anklaget iranskstøttede militsgrupper å stå bak flere angrep på amerikanske anlegg i Irak. Siden starten av året har det blitt utført over 40 angrep på amerikanske mål og interesser i Irak, der landets soldater deltar i en internasjonal allianse som kjemper mot ekstremistgruppen IS. (NTB)

Al-Omar-feltet var Syrias største oljefelt med en daglig produksjon på 30.000 fat inntil opprøret i Syria startet i 2011. I november 2013 ble det tatt av styrker fra Jabhat an-Nusra, som var allierte med den såkalte «islamske staten (IS)». De kurdisk-ledede Syrian Democratic Forces (SDF)  gjenerobret feltet 22.oktober 2017. Produksjonen er gjenopptatt, men det er ikke offentlig kjent hvor mye det produserer nå. Området administreres av De kurdiske selvstyremyndighetene i Syria.

Al-Omar-feltet, Syrias største oljefelt i det nordlige Syria. feltet kontrolleres av SDF. Foto: ANF (De kurdiske selvstyremyndighetene i Syria)

Pro-Iranian forces claim they shelled Americans in Syria (Jerusalem Post)

Syria’s eastern oilfield attacked, causing material loss: sources (Rudaw)

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂