USA fortsetter å øke sitt nærvær i Syria: Amerikanske spesialsoldater er inne i Raqqa og USA vil bygge flyplass. Handlinger snakker høyere enn ord.

Opprørskilder hevder at USA er i ferd med å bygge en ny flyplass i den kurdisk-kontrollerte delen av Nord-Syria.
– Amerikanske eksperter og teknikere har begynt arbeidet med å etablere en ny militær flyplass mellom landsbyene Tel Tamra og Tel Baidar, sier en kilde i den USA-støttede opprørsalliansen SDF til det kurdiske nyhetsbyrået BasNews.

USA har fra før tatt i bruk to militære flyplasser i den kurdisk-kontrollerte delen av Syria, den ene i Ayn al-Arab på grensa til Tyrkia, kjent som Kobani blant kurderne, og den andre i Rumelan.

Flyplassene brukes som utgangspunkt for den USA-ledede koalisjonen krigføring mot IS i Syria og Irak, og de brukes også for å bringe inn forsyninger til Syrian Democratic Forces (SDF), den USA-støttede opprørsalliansen som i hovedsak består av syriske kurdere fra YPG-militsen. (NTB) 16. juli

YPG opplyste tirsdag at to amerikanere og en brite forrige uke ble drept i kamp mot IS. De tre mennene kjempet sammen med den kurdiske militsen i Raqqa, men var ikke medlem av de amerikanske spesialstyrkene som støtter SDF. (NTB) 16.juli

 

 

Amerikanske soldater opererer inne i byen Raqqa, IS’ siste store bastion i Syria, bekrefter en talsmann for USA.
Militærrådgiverne spiller en «rådgivende, assisterende og ledsagende» rolle for å støtte lokale krigere fra opprørsalliansen SDF i kampen mot IS, opplyser oberst Ryan Dillon onsdag.

Mange av de amerikanske rådgiverne i Syria er spesialsoldater. De har i flere måneder vært i landet, hvor de har fulgt SDF i framrykkingen mot Raqqa nord i landet.

(NTB) 12. juli