– Vi er alle påvirket fordi dette kunne ha skjedd med hvem som helst, sa den katolske biskopen Franz Jung i minneseremonien i byens katedral søndag.

Tre kvinner ble drept og fem andre personer alvorlig skadd i angrepet fredag, som skjedde uten forvarsel og tilsynelatende rammet tilfeldige personer.

Til stede på minneseremonien var både slektninger av ofrene, den protestantiske biskopen, en representant for byens muslimske miljøer og Tysklands øverste jødiske leder, samt politiske ledere og politi.

Ordfører Christian Schuhardt advarte om at enkeltpersoners kriminelle handlinger aldri bør tilskrives eller videreføres til etniske grupper, religioner eller nasjonaliteter.

Den siktede er 24 år gammel og ankom Tyskland fra Somalia i 2015. Det er ikke flere mistenkte i saken. Mannen skal ha ropt «Allahu akbar» (Gud er størst) under angrepet.

Etterforskerne i Würzburg undersøker nå om det var psykiske lidelser som utløste mannens handlinger, eller om han kan ha blitt radikalisert. Han har tidligere blitt behandlet på en psykiatrisk institusjon, og politiet sier de ikke har informasjon om at han var radikal islamist.

Forsvareren hans, Hanjo Schrepfer, sier søndag at han frykter klienten skal skade seg selv mens han er varetektsfengslet.

– Det jeg merker meg, er at han er i åpenbar psykisk nød, sier Schrepfer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.