Tyske myndigheter innrømmer nå at knivmannen fra Würzburg var motivert av jihad. Innenriksministeren i Bayern bruker faktisk betegnelsen hellig krig.
Mannen er identifisert som Abdirahman J., og han drepte ikke tilfeldige, men gikk spesifikt etter kvinner. De som ble drept, var henholdsvis 24, 49 og 82 år. Også flere av de sårede var kvinner.
Innenriksministeren i Bayern, Joachim Herrmann, viser overfor Bild til at det ble funnet islamistisk propaganda i ransakelsen av gjerningsmannens tilholdssted, og at han hadde snakket om å bidra til jihad, eller hellig krig.

– I lys av hva vi har funnet, er det mye som tyder på at dette kan ha vært en islamistisk-motivert handling, sier Herrmann.

Mannen som er pågrepet for knivangrepet, er en somalisk statsborger som har fått beskyttelsesstatus i Tyskland. Herrmann sier at det vil være klokt å gjennomgå flyktninglovverket etter valget i høst, og revurdere hva som kan føre til at en slik status blir inndratt.

Den 24 år gamle mannen har ifølge forsvareren psykiske problemer. Fengselet han sitter i, har tatt grep for å beskytte ham mot seg selv. Politiet etterforsker om det var psykiske lidelser som utløste mannens handlinger, eller om han var radikalisert. (NTB)

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.