Mannen som i går kveld sprengte seg i luften og skadet tolv andre – noen av dem alvorlig – i Ansbach, Bayern, var en 27 år gammel syrer som hadde fått avslag på asylsøknaden for ett år siden.

Syreren, som var kjent for politiet uten at grunnene er oppgitt, hadde forsøkt å ta livet av seg to ganger, og hadde av den grunn vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Det ble funnet metallbiter som må ha vært i sprengladningen syreren detonerte. Han hadde forsøkt å komme seg inn på et utendørs konsertområde, men var blitt stanset fordi han ikke hadde billett.

Focus skrev klokken 03:56 at Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann ikke utelukket et islamistisk motiv. Klokken 05:15 er dette blitt til at han overfor Deutsche Presse-Agentur (DPA) holder det for sannsynlig at et «ekte islamistisk selvmordsangrep har funnet sted».

Det er så langt ingen tegn til IS-forbindelser. Det store spørsmålet er likevel om mannen var alene om ugjerningen. Er selvmordskandidater gode til å lage ryggsekkbomber på egenhånd, eller har noen utnyttet fortvilelsen?

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.