Attentatmannen i Ansbach hadde spilt inn en video med trusler mot Tyskland på vegne av IS og dets leder al-Baghdadi, skriver Die Welt.

Gjerningsmannen kunngjør en hevnakt mot tyskerne som gjengjeldelse for at de har drept muslimer. I en første oversettelse fra arabisk heter det at gjerningsmannen handlet i Allahs navn.

Kort etter attentatet ble asylmottaket hvor attentatmannen bodde, gjennomsøkt av politiet, som der fant flere bombeingredienser og materiale som bensinkanner, saltsyre og annet, opplyser Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann på en pressekonferanse.

På en bærbar datamaskin tilhørende attentatmannen ble det funnet islamistiske voldsvideoer. På seg hadde syreren en rull med 50-eurosedler. På Facebook hadde han seks forskjellige kontoer. Noe brev er ikke blitt funnet.

Italienske medier, som Corriere della Sera, identifiserer attentatmannen som Mohammed Delel (britene kaller ham Mohammad Daleel), og skriver dessuten at en mulig medsammensvoren er arrestert.

 

(Det er forøvrig interessant å se forskjellen i prioriteringer mellom medier i Norge og på kontinentet. Etter at IS-forbindelsen i Ansbach ble kjent, ble forsiden på Corriere seende slik ut, helt til en mystisk pakke på metroen i Milano utløste evakuering og bombealarm, og saken ble liggende nest øverst i stedet. Hos VG må man i øyeblikket scrolle åtte skjermfuller ned for å finne en sak om Ansbach.)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂