28-åringen sa at Macron for ham er et symbol på Frankrikes forfall. Byråene legger til at han ikke forklarte hva han mente med det. Det kan være publikum forstår hva han mente.
Macron kaller mannen for «ultravoldelig». Det var en lusing. Han mener episoden ikke «fortjener å prege den offentlige debatten», men det er grunnn til å tro at den blir stående som en symbolsk handling. Den harde straffen understreker at Macron følte seg fornærmet. Det kan være han hadde stått seg på å overse fornærmelsen.
Hendelsen skjedde tirsdag da Macron hilste på frammøtte under et besøk i landsbyen Tain-I’Hermitage sør i landet. Der fikk han en skikkelig lusing av den 28 år gamle mannen. (…)

Da 28-åringen forklarte seg i retten, sa han at handlingen ikke var planlagt og at han angret.

Da han ble spurt om hvorfor han gjorde det, forklarte han at han hadde blitt sint over det han omtalte som «Frankrikes forfall».

– Da jeg så hans vennlige og løgnaktige blikk, følte jeg avsky og fikk en voldsom reaksjon. Det var en impulsiv handling, og jeg ble overrasket over volden.

– Jeg mener Emmanuel Macron representerer forfallet av landet vårt, sa han uten å forklare hva han mente med det.

Macron selv omtalte mannen som «ultravoldelig», men sa at hendelsen ikke fortjente å få grep om den offentlige debatten. (NTB-AFP-AP)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!