Mediene – BBC og NTB – kan fortelle at Bolsonaro i Brasil har kuttet miljøbudsjettet med en firedel, selv om han muligens vil beholde det som før.

Mens fjorårets budsjett var på 2,6 milliarder reais, tilsvarende 3,5 milliarder kroner, er årets redusert til 2,0 milliarder reais, tilsvarende 3 milliarder kroner.

Bolsonaro har vært i medienes kikkertsikte i lang tid. Han lå på samme linje som Trump. og dermed skulle han tas ned.

Torsdag sto Bolsonaro frem på det digitale klimatoppmøtet og lovte klimainnsats og fikk ros for det av Biden.

Klima er det store nye temaet som skal brukes til å forene landene rundt en konsensus med politiske føringer.

Klima er som pandemien: Det er et stort tema som kan bøyes og bendes i den retning man vil. Det er utflytende og grenseløst, og det har den viktigste fordelen: omsorgen for jorden. Større kan det ikke bli. På samme måte som omsorg for menneskenes liv berettiger inngripende tiltak mot pandemien.

Mediene fungerer som våpendragere for både helse og klima.

Men: Hvis de bryr seg så mye, hvorfor bryr de seg ikke om samfunnet menneskene skal leve i? Hvorfor gir de blaffen i lov og orden?

Tucker kunne i natt fortelle at Demokratene har kuttet 150 millioner dollar i budsjettet til LAPD (politiet i Los Angeles) og nesten like mye i budsjettet til sheriffen.

Resultat: Kriminaliteten har eksplodert.

På toppen av det hele har de fått en statsadvokat, George Gascon, som stiller Inger Louise Valle i skyggen: Gascon vil slippe fangene fri. Selv harde kriminelle. Det er også Bidens linje når det gjelder migranter. Selv kriminelle migranter skal få bli.

Er det noe rart at amerikanere flykter fra Los Angeles?

De flykter også fra New York City, der en kvinne ble henrettet på åpen gate i Brooklyn denne uken. Hun hadde vært kjæreste med morderen, som ikke likte at forholdet tok slutt.

Kjøp Oriana Fallacis bok her

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.