Frihetsstatuen på iransk på veggen ved den tidligere amerikanske ambassaden. Foto: Morteza Nikoubazl/Reuters/NTB

EU innfører sanksjoner mot åtte iranere for deres rolle i den brutale behandlingen av demonstranter under protestene i 2019.

Lederen for Revolusjonsgarden, general Hossein Salami, er blant dem som blir underlagt sanksjoner. Ifølge EU har Salami skylden for grove brudd på menneskerettighetene. Sanksjonene innebærer visumrestriksjoner og fryste eierdeler.

Iranske sikkerhetsstyrker slo brutalt ned på demonstrasjonene i november 2019. Lederen for den iranske nasjonalforsamlingens sikkerhetskomité har tidligere oppgitt at over 200 personer døde i forbindelse med demonstrasjonene.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.