Det er historisk på flere måter at et stort svensk-internasjonalt selskap som Hennes & Mauritz får kvinnelig toppsjef. Det er vanskelig å legge skjul på at Helena Helmersson er en usedvanlig vakker kvinne. Hun kunne selv vært modell. Vi kjenner disse slanke superkvinnene, men det er første gang vi ser en av dem gå helt til topps. Spørsmålet er hvordan en slik perfekt kvinne vil møte konflikten med Kina. H&M er med på koke-kulturen, men det er ikke kineserne. Ikke på hjemmebane. Ikke når det treffer behandlingen av uigurene. Det vil Kina ha seg frabedt. Kommer selskapene til å trekke til seg klørne? Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.