Nord-Korea har alltid vært et kort Kina kan spille ut mot Vesten, og Vesten har lite å stille opp med. Fra et besøk Xi Jinping avla i Pyongyang i 2019. Foto: Korean Central News Agency/Korea News Service/NTB

En kinesisk professor, Jin Canrong, holdt i 2016 et to dager langt foredrag om hvordan Kina kan undergrave USA og bli verdensledende.

Kina må spille på et stort register, og vurdert ut fra Kinas oppførsel, er det professorens oppskrift Beijing følger. Blant forslagene er innblanding i det amerikanske valget, støtte til USAs fiender, tyveri av teknologi, innflytelse i internasjonale organisasjoner og infiltrasjon av det amerikanske markedet.

“We want to be the world leader,” Jin said, explaining Chinese Leader Xi Jinping’s desire for a “national rejuvenation” of the country.

Dubbed “teacher of the state” by Chinese netizens, Jin is a prominent scholar known for his fiery anti-U.S. rhetoric. He is an advisor to two powerful bodies of the CCP, the Organization Department, and the United Front Work Department, though it is unclear how close he is to Xi.

Jin hadde noen smarte ideer: Kina skulle skape forhold som ville få USA til å gjøre feil. Kina skulle få USA til å bli så opptatt med sine problemer at det ville bli uttømt for krefter, Tredje punkt er å bli så infiltrert med USA at amerikanerne ikke kan angripe.

“[To replace it], we first need to create the conditions to make it easier for the United States to make mistakes. Second, we should make it as busy as possible [dealing with problems], to the extent that it will feel depressed and want to give up. Third, we should become intertwined with the United States, so that it can’t attack us.”

Påvirk valget

Jin foreslår at Kina infiltrerer valgprosessen til Kongressen. Det skjedde faktisk da en kvinnelig agent ble elskerinnen til Demokraten Eric Swalwell og hjalp ham å bli valgt til Representantenes hus, der han havnet i etterretningskomiteen. Det ble skandale da forholdet ble avslørt. FBI varslet Swalwell om at Fang Fang var spion. Men hun unnslapp av mysteriøse grunner til Kina.

Da skandalen var et faktum, valgte Nancy Pelosi likevel å renominere Swalwell til etterretningskomiteen.

“The Chinese government wants to arrange Chinese investments in every single congressional district to control thousands of voters in each district,” Jin said.

He noted with a population (at the time) of about 312 million and 435 congressional districts, roughly 750,000 residents live in each district.

“The voting rate in the United States is about 30 percent, which means around 200,000 residents in each congressional district vote for the representative in that district,” Jin said. “Normally the difference of votes between two candidates is 10,000 or less. If China has thousands of votes on hand, China will be the boss of the candidates.”

Markedspenetrering

Professor Jin går inn for at kinesiske selskaper investerer i USA. De to land var i ferd med å inngå en bilateral investeringsavtale da Trump overtok og vraket avtalen.

To reach this goal, the Chinese regime had tried to negotiate with Washington for the U.S.-China Bilateral Investment Treaty (BIT). The agreement was actively negotiated for the decade prior to 2017, but fell off the agenda during President Donald Trump’s administration.

Minst fire fiender

Professor Jin sa at det ideelle ville være om USA hadde fire fiender. Da ville det suge så mye ressurser ut av landet at det ikke ville kunne forsvare seg på alle fronter.

“If the United States has four enemies, it will totally lose its direction.”

Det pleide å være Russland, terrorisme og Kina. Kina har forsøkt å få Brasil over i fiendeleiren og har investert i landet, men hittil uten å lykkes.

Forblør

Kina er interessert i holde USA engasjert i kriger verden over. Fordi USA er garanten for internasjonal lov og orden, er det forpliktet til å intervenere, men Afghanistan og Irak har vært kostbare prosjekter som ikke er av strategisk betydning.

As examples, he cited the Afghanistan and Iraq wars, which he described as “completely not strategically valuable” endeavors that cost the United States “$6 trillion and 10,000 soldiers’ lives.”

The result was that the United States “wasted ten years [without being aware of China’s development], and let China grow big,” Jin said.

Handel og projisering av makt

Jin roser president Xi for å tørre å bruke makt. Ingen annen kinesisk leder har turt det. Xi vil se resultater. Han vil gjøre Kina til top dog.

Det skjer gjennom to instrumenter: Belt and road-initiativet tar sikte på allianse med Europas ledende nasjonalstat, Tyskland. Den andre pilaren er den asiatiske handelsavtalen, Free Trade Area of the Asia-Pacific (FTAAP). For å overgå USA, tyr Kina til spionasje, hacking og tyveri i stor skala.

“China’s industry has a large output, but lacks certain technology,” Jin said. “In the past 30 years, we bought technology, 46 percent of which were from Germany. But the United States has the best technology, but it doesn’t sell to us.”

He added, “Americans think that Chinese hackers steal a lot of their things. This may very well be true.” Jin said key technology for China’s J-20 fighter jet and DF-41 intercontinental ballistic missile was stolen from the United States.

Stjal satellitter

Jin avslører at den kinesiske romraketten som ble skutt opp sommeren 2016 ikke samlet romavfall, men stjal en amerikansk satellitt og brakte den med seg hjem.

“The U.S. said that [Aolong-1] was collecting American satellites [from the space], and bringing them back to China,” Jin said. “We can disassemble [the American] satellites and reassemble them into Chinese ones.”

Skyver USA ut

Jin tror at Kina vil dominere Sørkinahavet og utvide de flytende øyene som er etablert. Selv om voldgiftsdomstolen i Haag har dømt mot Kina, fortsetter Kina å ekspandere. Det håper å skyve USA ut av regionen.

The CCP lays claim to almost all of the South China Sea despite a 2016 ruling by an international court finding that its territorial claims were unlawful. The Philippines, Vietnam, Malaysia, Brunei, and Taiwan also have competing claims in the waterways. Home to rich fishing grounds and potentially valuable natural resources, the South China Sea is also one of the world’s major shipping routes.

Kontroll med Sørkinahavet vil gjøre Kina til ubestridt hersker i Sørøst-Asia, siden mye av internasjonal skipsfart går gjennom området.

Strategien er å stille konkurrenter overfor et fait accompli: et fullbyrdet faktum. Da vil land som Japan avfinne seg med at det lever på Kinas nåde.

Utviklingen går allerede i den retning. Avgjørende er om landene kan stole på USAs sikkerhetsgarantier.

Fiskebåter

Før forrige helg sendte Kina 200 fiskebåter til Filippinene. Hvis USA skulle finne på noe tull, gjør vi det samme, og USA tør ikke skyte på dem, sier Jin.

“Even if the Philippines wants the United States to take over the reefs [in the South China Sea], the United States can’t guard them,” Jin said. “If the United States stations an aircraft carrier there, China can simply send 2,000 fishing boats and surround the carrier. Then the carrier doesn’t dare to fire at the fishing boats.”

Kjøper seg venner

Både Belt and Road-initiativet og to utviklingsbanker binder andre land til Kina gjennom lån eller prosjekter. Var det ikke professor Terje Tvedt som ganske nylig sa at Kina ikke har venner?

New Development Bank and the Asian Infrastructure Investment Bank, would work to Beijing’s advantage, as countries that received loans from the banks would then be beholden to the regime, Jin said.

“We are building up our friend’s circle in the world. We will be more powerful than the United States with more friends,” he said. “Then we can tell the United States that we are the only representative of the world.”

Internasjonale organisasjoner

Et annet ben Kina står på, er å skaffe seg innflytelse over internasjonale organisasjoner, helst kontrollere dem.

in also explained the CCP’s plan to exert greater influence over global bodies such as the United Nations, the World Trade Organization, the World Health Organization, Interpol, the International Monetary Fund, the International Olympic Committee, and the Organization for Economic Cooperation and Development.

Eksemplet WHO viser at dette ikke er tomt prat. WHO har danset etter Kinas pipe under hele pandemien.

Professor Jin har en karakteristikk av president Xi som kan gjøre noen hver bekymret for hva som kan skje:

“No matter how much power you have, it’s nothing if you don’t dare to use it,” Jin said. “Chairman Xi dares to use it. [Xi’s authorities] have the power, dare to use that power, and all of its attacks make the other party bleed.”

 

 

CCP Adviser Outlined Detailed Plan to Defeat US, Including Manipulating Elections

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.