Tanker om USA har overføringsverdi til Norge og norsk politikk: Mexicanere sier åpent at de ønsker å kolonisere USA, gjøre det mexicansk, dvs ta tilbake det som er deres, da New Mexico, Arizona og Texas tilhørte Mexico i begynnelsen av det 19. århundre. Men da Mexico fikk en diktator sa texanerne stopp og løsrev seg. De ville leve som frie menn.

Amerikanerne har ingenting i mot innvandrere, men de har imot illegale i store strømmer og de har imot mennesker som sier at USA tilhører dem.

Venstresiden mener at amerikanere ikke har større rett på USA enn andre. Heller omvendt: De skylder de andre noe og kan betale tilbake på noe av gjelden ved å dele landet med fremmede.

Dette er samme program som norske regjeringer følger og svenske og danske: Landet tilhører ikke folket. De må dele det med fremmede. De innfødte har ikke hevd på sitt eget land. Det er en vanvittig tanke, men Erna Solberg har sagt det i klartekst: Hun har ikke mer rett på sin hjemby enn en hvilken som helst fremmed som kommer og slår seg ned der.

En frivillig oppgivelse av eget territorium er uten sidestykke i historien. Vanligvis må land erobres med våpen. Men vi gir det bort frivillig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂