Nytt

Den franske president Emmanuel Macron deltar i en videokonferanse i Paris den 16. februar 2021. Foto: Francois Mori / AP / NTB.

Frankrikes president Emmanuel Macron har under et møte onsdag bedt sine fremste folkehelserådgivere om å tenke ut hva slags virkemidler som ville gjøre det mulig for franskmennene å leve noenlunde normalt selv om koronaepidemien skulle vedvare.

Det skriver Le Monde.

Smittetallene holder seg høye og truer med å øke på grunn av de forskjellige mutasjonene, men Macron har minimal lyst til å beordre flere generelle nedstengninger. Nylige lokale utbrudd er da også blitt håndtert med lokale nedstengningstiltak.

Spørsmålet er hvilke verktøy regjeringen har i kassen. Ett år etter utbruddet av koronaepidemien i Frankrike fornemmer statsledelsen at folk er rede til å godta flere tiltak for å oppnå en slags normalitet nå, enn de var for noen måneder siden.

Ordninger med vaksinebevis for adgang til for eksempel restauranter, kinoer, museer eller treningssentre er således blant de ideene som regjeringsapparatet vurderer. Også personvernhensyn som i normale tider ville veie tungt, anses nå tilsynelatende som ikke fullt så viktige lenger.

En ikke navngitt statsråd sier at koronastrategien må forandres hvis ikke vaksinene knekker epidemien forholdsvis raskt, da det etter vedkommendes oppfatning ikke er mulig å fortsette med generelle nedstengninger i tre år, skriver Le Monde.

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.