Emmanuel Macron og Angela Merkel i Marseille den 7. september 2018. Foto: Jean-Paul Pelissier / Reuters / Scanpix.

Det var to hardt pressede politiske ledere som møttes i Marseille i går, da Tysklands statsminister Angela Merkel besøkte Frankrikes president Emmanuel Macron.

Stemningen var som vanlig god mellom de to statslederne, som begge sliter med sitt. Macron har få resultater å vise til og er historisk upopulær på hjemmebane, mens Merkel møter politisk motgang helt inn i sine egne statsrådsrekker.

Merkel og Macron har begge ambisjoner om at den etterhvert nokså morkne tysk-franske aksen fremdeles skal være en hovedbærebjelke i EU-samarbeidet. Neste EU-møte finner sted i Salzburg den 20. september, og problemene står i kø – fremfor alt migrasjonspolitikken.

Der vil de to globalistene møte politiske motstandere med vinden i ryggen. Utviklingen peker i retning av at EU-valgene i mai blir en kamp om Europas politiske sjel, kommenterer Irish Independent.

De to lederne unngikk spørsmål fra journalister, heter det i en AFP-melding som er publisert i The Local.

Macron gikk mest offensivt ut verbalt på migrasjonspolitikkens område. Migrasjonen må ses på som en mulighet og ikke en kilde til frykt, mener den franske presidenten. Den innstillingen, formulert som et visjonært management-slagord, står stikk i strid med den tyske innenriksminister Horst Seehofers nylige uttalelse om at «migrasjonen er alle problemers mor».

Merkel sa at Tyskland og Frankrike vil etterstrebe fremgang i migrasjonsspørsmålet på EU-nivå, skriver Kronen Zeitung. Den tyske statsministeren uttrykte optimisme på vegne av «et Europa som er selvstendig og kan løse sine egne problemer».

Med et slags utvannet wir schaffen das la hun til: «Vi skal oppnå en hel del innen EU-valgene.» En peptalk mellom Merkel og Macron, altså. Men det er som alltid vanskeligere å walk the walk enn talk the talk.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂