Alle serveringssteder som ønsker skjenkebevilling må ha minstelønn, krever stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En rekke kommuner krever at det kun skal gis skjenkebevilling til serveringssteder som betaler minstelønn. SV vil at dette skal gjelde i hele landet.

Slike krav blir stilt i blant annet Bergen, Trondheim, Tromsø, Stavanger, Bodø og Sarpsborg, men ikke Oslo, ifølge FriFagbevegelse.

– Vi ønsker å sende et tydelig signal til alle bedrifter om at det er uakseptabelt å betale luselønn og slippe unna med det. Det er mange ansatte i utelivsbransjen som verken har rettigheter eller får den lønna de har krav på, sier stortingsrepresentant Nicholas Wilkinson (SV) til tidsskriftet.

Fra 1. juni 2019 økte minstelønna i utelivsbransjen fra 161,87 kroner til 167,90 kroner for ansatte over 20 år eller de med mer enn fire måneders erfaring.

Sist sommer fikk over 15 prosent av sommervikarene i serveringsbransjen dårligere betalt enn dette, viste tall fra LO.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.