Byrådsleder Raymond Johansen er oppgitt over slapp overholdelse av smittevernloven. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Serveringsstedene kan stenges på en halvtimes varsel, og et forbud mot alkoholservering vil innføres i Oslo dersom smittevernreglene ikke overholdes i helga.

Det sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Byrådet i Oslo har vedtatt en forskrift som gir anledning til å forby skjenking av alkohol på serveringssteder i Oslo.

Siste sjanse

– Vi innfører ikke dette forbudet nå. Vi gir serveringsstedene og kundene en sjanse. Men hvis serveringsstedene ikke respekterer smittereglene gjennom helga, vil vi gjøre det, sa han.

Dette er bransjens siste sjanse, advarte han.

– Vi følger situasjonen gjennom helga nøye og vil ikke nøle med å innføre full skjenkestopp i Oslo. Politiet har satt inn ekstra ressurser til kontroll og stenging, hvis det blir nødvendig, sier han.

Stenging kan skje på en halvtimes varsel.

– Stor smittefare

Flere serveringssteder er blitt kontrollert den siste tiden. Torsdag ble 250 steder observert.

– Konklusjonen er bekymringsfull. Det er stor fare for smitte på Oslos serveringssteder fordi reglene ikke overholdes. Dette gjelder særlig regler om avstand, sa Johansen.

Det kan også bli aktuelt med enda strengere tiltak, ifølge byrådslederen.

– Vi ønsker virkelig ikke å stenge ned enda mer. Vi ønsker ikke portforbud i Oslo. For å unngå det må folk tenke seg nøye om, sa han.

– Hold dere hjemme

Han kom med en kraftig anmodning til folk om å holde seg hjemme så mye som mulig.

– Dra til butikken for å handle mat, men ikke dra på kjøpesentre eller andre steder det samles mange folk unødvendig, sa han.

Han ba også om at folk ikke drar til de aller mest populære stedene i Oslomarka, men heller går tur i nærområdet sitt.

Ifølge de nye smittevernreglene er det kun serveringssteder med matservering får lov til å være åpne. I Oslo må alle steder med skjenkebevilling stenge senest klokken 21. Gjester og personell må holde minimum én meters avstand.

 

 
Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.