Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre er uenig i avgjørelsen om å stanse alkoholserveringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lørdag kveld besluttet Oslo kommune å stenge alkoholserveringen på ubestemt tid. Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre kaller det et feilgrep.

– Jeg synes byrådet i Oslo har håndtert den alvorlige situasjonen vi er i på en god måte, men dagens beslutning om å stenge alle serveringssteder som serverer alkohol fordi noen av dem bryter regelverket, er et feilgrep, sier Solberg til NTB.

Forbudet gjelder fra klokka 20.30 lørdag kveld. Over 650 steder ble observert før beslutningen ble tatt. Årsaken var brudd på smittevernreglene.

– Det er drøyt 50 steder med skjenkebevilling som ikke tar regelverket på alvor. I tillegg ser vi at aktører som har holdt stengt til nå, åpner igjen. Denne utviklingen må stoppe, sa næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i en pressemelding.

At samtlige steder må stenge, opplever Solberg og Oslo Høyre som urettferdig. Nå ber nestlederen om at byrådet revurderer beslutningen.

– Det er svært viktig at Folkehelseinstituttets anbefalinger følges. Serveringssteder som bryter smittevernsreglene og for eksempel ikke overholder regelen om en meters avstand mellom gjestene bør derfor stenges på stedet, men serveringssteder som derimot følger reglene og opptrer ansvarlig må få være åpne. Det skal lønne seg å følge reglene, uttaler Solberg.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.