Oslos byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ser ingenting galt i at bruken av informasjons-medarbeidere har vokst kraftig i hans «regjeringstid». I et svar til Høyres gruppeleder Erik Lae Solberg, som mener dette viser at byrådet har prioritert helt feil, skriver Johansen at økningen er et ledd i kommunens strategi.

Det var Avisa Oslo som først fant frem til tallene som Erik Lae Solberg (H) hadde spurt seg frem til:

Etter at Ap, SV og MDG dannet byråd i Oslo i 2015 har antallet informasjons- og kommunikasjonsrådgivere i Oslo kommune økt fra 112 til 168 personer.

Oversikten viser lønnskostnadene til de 168 informasjons- og kommunikasjonsrådgiverne i kommunen er på nær 145 millioner kroner årlig.

Tallene kommer fram etter et spørsmål fra Høyres byrådslederkandidat og gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg. (NTB)

– Feilprioritering

Lae Solberg har også registrert at info-staben, av noen kalt spinndoktorer, hos byrådslederen mer enn doblet. Nå er det ni informasjons- og kommunikasjons-ansatte hos Johansen, mot fire i før 2015.

– Jeg mener dette viser at byrådet har prioritert helt feil, sier Lae Solberg til avisa.

– I stedet for å prioritere bedre tjenester til byens befolkning, bruker det rødgrønne byrådet for mye penger på informasjonsrådgivere, sier Høyres byrådslederkandidat.

– Overordnet kommunikasjonsstrategi

Raymond Johansen protesterer på dette. I et svar, der han først innleder med å si at byrådets kommunikasjonssjef i 2014 fikk i oppdrag å bygge opp en ny seksjon og utarbeide en overordnet kommunikasjonsstrategi for Oslo kommune, skriver han følgende:

– Et annet viktig grep var å styrke kommunikasjonsfunksjonen i virksomhetene for sikre at informasjon fra kommunen til innbyggerne var tydelig og lett å forstå slik at det ble enklere for innbyggere å involvere seg i relevante prosesser og beslutninger i kommunen.

Byrådslederen skriver videre at økningen i andelen personer som jobber med kommunikasjonsarbeid, har vært størst blant de som jobber med innbyggerinformasjon i andre kanaler enn presse og mediene.

– Det handler i stor grad om å sikre demokratiske prinsipper og prosesser, åpenhet og innsyn, legge til rette for debatt, samt bidra til medvirkning i Oslo, skriver Johansen. (NTB)

Hvorvidt Johansen svar er forfattet av ham selv, eller om det er et bidrag fra hans nytilsatte, personlige taleskriver, Hege Ulstein, vites ikke. Med en årslønn på over 900.000 kroner ligger hun over gjennomsnittet til sine kolleger, som er på 800.000 kroner. Ifølge oversikten Erik Lae Solberg fremskaffet, beløper de totale lønnskostnadene til de 168 informasjons- og kommunikasjonsrådgiverne i kommunen seg på nær 145 millioner kroner årlig.

Kraftig økning av inforådgivere under rødgrønt byråd. I snitt får rådgiverne nær 800.000 i årslønn (Avisa Oslo – betalingsmur)

Dette tjener Hege Ulstein som Raymonds nye taleskriver (Nettavisen)

Les også:

Trusselen mot demokratiet: Parti-oligarkiene spiser det opp innenfra

Raymonds bror ble sparket fra toppjobb– hever fortsatt millionlønn i Oslo kommune

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.