Gjengen som kaller seg WallStreetBets er fed up av at de store ikke bare tar kaka, men endrer reglene når andre er smartere enn dem. Historien om GameStop setter spor. Det farlige for eliten er at folk ser paralleller mellom politikken og Wall Street: Den lille mann blir «screwed», enten det er i covid-nedlukning, valg eller børs. I skyggen av nedlukningen skjer en av de største formueoverføringer i amerikansk historie: Små bedrifter går over ende og store konkurrenter får et overtak. Det er ikke tilfeldig at Big Tech turde å sette inn sensurstøtet akkurat nå. Motstanden er svak. Folk har nok med å klare seg.

Med mediene overspiller. Hetsen mot Trump, hetsen mot hans tilhengere, uthengningen av dem, kan ikke annet utløse en reaksjon.

Tucker har besøk av Jordan Belfort den virkelige Wolf of Wall Street. Han sier nettsamfunn som redditt for første gang gjør det mulig for vanlige mennesker å kommunisere og vinne over mastodontene med tonnevis av penger. Derfor er ytringsfrihet så viktig også for økonomisk likhet. Det er innlysende, men drukner i all terrorskrekken.

Før var venstresiden opptatt av at Bush-republikanere brukte trusselen om muslimsk terror som påskudd til å innskrenke borgerrettighetene. Nå går de lenger enn noen administrasjon noensinne.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂