Israel har mistet en av sine aller største sønner. Ivry Gitlis sovnet inn for noen dager siden i Paris, der han har bodd i store deler av sitt voksne liv. Sammen med sin latviske kollega Gidon Kremer var han den mest fremtredende individualisten på sitt instrument; han gikk alltid sine egne veier og spilte hvordan, hvor, når og med hvem han ville, uansett hva publikummere, kritikere og politikere måtte mene. I dette klippet fra 1966 hører og ser vi La campanella-delen av Paganinis andre fiolinkonsert. Jeg liker vanligvis ikke slike utdrag og foretrekker å presentere hele verk, men disse få minuttene er så eksepsjonelle at det er en selvfølge å gjøre et unntak.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.