USA har drevet politiarbeid i Afghanistan i 19 år og synes det får holde. Men landets egne myndigheter klarer ikke beskytte hverken borgerne eller folk som gjør viktige jobber. Imens eksporterer Afghanstan stadig flere mennesker til Vesten. Tirsdag 22. desember  gikk en veibombe av i Kabul og en mengde samles rundt ett av ofrene. Foto: Rahmat Gul/AP/NTB

Hvis man lurer på hva som venter Afghanistan er det nok å se på rekken av angrep mot forkjempere mot kvinner i fremskutte posisjoner og alle som forsvarer menneskerettigheter og demokrati. Den siste som ble forsøkt drept var en kjent forkjemper for frie og rettferdige valg, Yusuf Rashid.

Lederen av en kjent afghansk valgobservatørgruppe, Yusuf Rashid, ble såret i et attentatforsøk onsdag. Han får behandling på sykehus.

Rashid og sjåføren hans ble angrepet av bevæpnede menn i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyste Rashids kollega Naeem Asghari til nyhetsbyrået DPA.

Rashid er leder for observatørgruppen Free and Fair Election Forum of Afghanistan (FEFA). Han er også en profilert aktivist.

Politiet i Kabul har ikke kommentert hendelsen og ingen har så langt tatt på seg ansvaret.

Den siste tiden har det vært en økning i vold i Afghanistan og flere angrep mot journalister og aktivister. Mandag ble AP-journalisten Rahmutullah Nekzad drept i et attentat, meldte AFP. (NTB)

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.