Titusener av Trump-supportere strømmet til Washington lørdag for å vise støtte til presidenten og protestere mot at valget manipuleres og stjeles. Den politiske avstanden er stor. Deler av Fox News lyder som CNN, mens stjernetalkshow-vertene støtter Trump.

Det er ikke slik at Trump er beseiret og man bare trenger å vente til han går av 20. januar. Trump har sin base, og den er stor: 72 millioner stemmer lar seg ikke vifte vekk. Det er duket for en langvarig politisk strid gjennom fire år, skulle Trump måtte bøye seg for overmakten.

Anti-Trump-mediene/politikerne koser seg over det de mener er Trumps nederlag. Men spørsmålet er om de ikke vil tape mer. Trump har åpnet øynene på mange: Systemet er korrupt og tilgodeser noen få. Når Biden åpner med å innlemme 40 lobbyister og tar inn kjente navn fra Obama-administrasjonen og Big Tech, bekrefter han bildet av en politiker som holder seg inne med de mektige. Biden kan bli selve demonstrasjonen på the Swamp: En elite som kun tenker på seg selv.

Fox News kappes om å kalle ham president elect.

Trump planlegger etter sigende å stifte en egen nyhetskanal som skal fylle ut tomrommet etter Fox. Det er snakk om en strømmetjeneste à la Fox Nation. Et slikt prosjekt vil understreke bredden i den konservative bevegelsen.

Det er ikke slik at de progressive har monopol på sentrum og kan definere Trump som langt ute. Ved å ta kampen opp viser Trump at han er mannen som bekjemper de mektige. De har stjålet valget, men han akter ikke å gi seg. Slik var det også med Russia-gate, og han fikk rett. Bob Mueller fant ingenting på ham.

 

 

Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.