Sosiale medier: Messenger, Twitter, Instagram, Facebook og Snapchat. Apper på iPhone. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

I Alta spres navn på koronasmittede personer på sosiale medier. – Det kan gjøre det vanskeligere å få kontroll over smittesituasjonen, mener Utekontakten.

Utekontakt i Alta, Ann Helen Paulsen i Alta kommune, reagerer sterkt på at lister med koronasmittede personer spres på sosiale medier.

– Jeg synes det utrolig dårlig gjort. Det er kjipt å få korona, og så blir man hengt ut. Dette kan også medføre at man ikke har lyst å teste seg, og tenk konsekvensene hvis man ikke vil teste seg, sier utekontakten til iFinnmark.

– Dessuten er det ulovlig å spre slik informasjon, legger hun til.

Til Altaposten sier Paulsen at hun har kjennskap til at flere personer som står på listene ikke engang er smittet.

Kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet Janne Stang Dahl sier til VG at spredningen av slike opplysninger ikke er lov og sier det er viktig at listene blir fjernet så fort som mulig.

– Jeg oppfordrer strekt til at disse listene må slettes, og at denne spredningen stopper umiddelbart. Det er ingen som vil ha sine opplysninger spredt på den måten.
Kjøp Halvor Foslis klassiker her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.