Russlands president Vladimir Putin under en videokonferanse i Moskva torsdag, samme dag som underhuset i nasjonalforsamlingen presenterte et lovutkast som utløste rykter om Putins helse og angivelige avgang. Foto: Aleksej Druzhinin / Sputnik / Kreml pool via AP / NTB

Regjeringen i Russland avviser et rykte om at president Vladimir Putin planlegger å gå av på grunn av dårlig helse.

Ryktet ble omtalt i den britiske tabloidavisen The Sun, der det het at Putin skulle gå av tidlig neste år på grunn av Parkinsons sykdom. Avisen brukte et nylig videoopptak der Putin skjelver, som bevis på den angivelige diagnosen.

Kreml avviste fredag påstanden kategorisk.

– Dette er fullstendig tull. Alt står bra til med presidenten, sa hans talsmann Dmitrij Peskov til det statlige nyhetsbyrået TASS.

Ryktet dukket opp i forbindelse med at russiske folkevalgte torsdag presenterte et lovutkast i underhuset. Forslaget har til hensikt å styrke russiske presidenters immunitet etter at de går av.

– Den russiske føderasjonens president beholder immunitet etter å ha avsluttet sitt embete, heter det i lovutkastet.

– Han kan ikke holdes kriminelt eller administrativt ansvarlig og kan ikke anholdes, pågripes eller være gjenstand for razzia eller avhør, heter det videre.

68 år gamle Putin har vært president og statsminister i to tiår og er dermed den som har sittet lengst med makten i Russland og tidligere Sovjetunionen siden Josef Stalin.

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.