President Bidens karakteristikker av Russlands president Vladimir Putin som en «krigsforbryter» og en «morderisk diktator» har vakt sterke reaksjoner. Mandag ble USAs Moskva-ambassadør, John Sullivan, overrakt en formell protest i Kreml, og han ble i kraftige ordelag fortalt at Bidens uttalelser «ikke er en statsleder verdig».

Russia has warned its relations with the US are “on the brink of collapse” after Joseph Biden called President Vladimir Putin a “murderous dictator”, “war criminal” and “pure thug”.

Russland har advart at dets forhold til USA er «på randen av sammenbrudd» etter Joseph Biden kalte president Vladimir Putin en «morderisk diktator», «krigsforbryter» og en»simpel banditt». (Financial Times)

Russisk UD ba også om amerikanske garantier for landets ambassade og konsulater i USA får operere uten problemer.

– Slike uttalelser fra den amerikanske presidenten er ikke en statsleder verdig, og de har satt russisk-amerikanske forhold på randen av å bryte sammen, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

Sullivan skal ifølge uttalelsen ha fått overlevert et formelt protestbrev. (NTB)

Les også:

John Mearsheimer: Vesten har hovedansvaret for at det er krig i Ukraina

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.