Når Trump bruker Navalnyjs død til å minne om at USA er på vei mot russiske tilstander får det regimemedier til å angripe ham for ikke å fordømme Putin. De tillegger ham en hensikt de selv har dyrket helt siden 2016. Men Trump deler ikke den sort/hvitt-oppfatningen som krigspartiet opererer ut fra. Han sier det er dette partiet som holder på å kaste USA ut i en storkrig og ligner mest på Russland.

Dette er anklager som går rett hjem hos stadig flere amerikanere.

“The sudden death of Alexei Navalny has made me more and more aware of what is happening in our Country,” he wrote. “It is a slow, steady progression, with CROOKED, Radical Left Politicians, Prosecutors, and Judges leading us down a path to destruction. Open Borders, Rigged Elections, and Grossly Unfair Courtroom Decisions are DESTROYING AMERICA. WE ARE A NATION IN DECLINE, A FAILING NATION! MAGA2024.”

Regimemediene, inkludert vårt eget NTB, sliter med å fremstille Trump som en Putin-lakei.

Associated Press mener at det har oppstått en Putin-fløy innenfor det Republikanske partiet. Disse påstandene har Demokratene benyttet lenge. Da Tulsi Gabbard tillot seg å kritisere Hillary i 2016 fikk hun høre at hun var en Putin-lakei.

Denne helgen var Hillary i München på sikkerhetskonferansen og hun svømte i påstander om Trump og Putin.

Hillary sier Trump vil trekke USA ut av Nato.

«He will do everything he can to become an absolute authoritarian leader if given the opportunity to do so. And he will pull us out of NATO even though the Congress passed a resolution saying that he couldn’t without congressional support, because he will just not fund our obligations,» she said.

Det er ingen nedre grense for hva Hillary får seg til å si om Trump.

Men Trump får æren for at 18 av 31 Nato-land nå oppfyller kravet om 2 prosent til forsvar. Så sent som i 2023 var det bare 11.

For første gang rundet Tyskland 2 prosentmålet. Trump får æren for å ha skremt dem til å oppfylle målene. Det er det vanskelig å ta fra ham. Derfor er Stoltenberg ambivalent. Trump leverer varene.

NTBs Anna Nesje leverer en svartmaling av Trump helt på høyde med de mest Trump-hatende mediene i USA.

Felles for dem er at de aldri har tatt noe oppgjør med Russiagate. De fortsetter langs samme spor. At det er sikkerhetstjenestene som kjører showet mot Trump ignorerer de. Derfor gir de indirekte Trump rett: USA blir stadig mer lik Russland.

Trump vil ikke gi Putin skylden for Navalnyjs død

Oppdatert med at Trump har kommentert.

Donald Trump gir ikke president Vladimir Putin skylden for at opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj døde i en russisk fangeleir.

– Det plutselige dødsfallet til Aleksej Navalnyj har gjort meg mer og mer oppmerksom på hva som skjer i vårt eget land, skriver Trump i sin egen meldingstjeneste Truth Social.

Ekspresidenten synes dermed å trekke en parallell mellom Russlands behandling av Kreml-kritikeren Navalnyj og de mange rettssakene han selv nå står midt oppe i.

– Sakte, men sikkert har venstreradikale politikere, statsadvokater og dommere ledet oss nedover veien mot ødeleggelse, skriver han.

– Åpne grenser, manipulerte valg og grovt urettferdige rettsavgjørelser ødelegger Amerika. Vi er en nasjon i tilbakegang, en nasjon som går i oppløsning. MAGA2024, skriver Trump.

Trump håper å bli republikanernes presidentkandidat til høsten, og Make Amerika Great Again (MAGA) er hans velkjente slagord.

Offer for Biden

USAs tidligere FN-ambassadør Nikki Haley framstår nå som Trumps eneste reelle konkurrent i kampen om å bli partiets kandidat, og hun har ikke spart på kruttet i sin kritikk av Navalnyjs død og det faktum at Trump lenge unnlot å kommentere dette.

– Enten stiller han seg bak Putin og syns det er helt greit at han har drept en av sine politiske motstandere, eller så syns han bare at det ikke er noe særlig å bry seg om, sa Haley i et intervju med ABC News i helgen.

Rett nok la Trump ut en svært kort kommentar på Truth Social søndag ettermiddag, men også den var tilsynelatende et forsøk på å framstille seg selv som et offer for president Joe Biden, på samme måte som Navalnyj ble et offer for Putin.

«Biden: Trump::Putin: Navalnyj», sto det i innlegget.

I innlegget langet Trump ellers på sedvanlig vis ut mot Biden.

– Amerika blir ikke lenger respektert fordi vi har en inkompetent president som er svak og som ikke forstår hva verden tenker, skriver han.

Nervegift

I løpet av sine fire år som president nevnte ikke Trump Navalnyj ved navn en eneste gang, følge Washington Post.

Da den russiske regimekritikeren ble forgiftet med nervegift i august 2020, nektet Trump for at det forelå beviser for at Russland sto bak.

USAs utenriksdepartement og en rekke europeiske land var blant dem som rettet en anklagende pekefinger mot den russiske sikkerhetstjenesten FSB etter forgiftningen, som fant sted under et besøk i Sibir.

Selv ikke da Navalnyj oppfordret Trump til å engasjere seg i saken, gjorde den daværende presidenten det.

– Putin-fløy i partiet

Trumps manglende kritikk bør være en advarsel om hva slags type presidentskap Trump kommer til å stå for dersom han blir gjenvalgt, sa republikanernes tidligere kongressrepresentanten Liz Cheney til CNN søndag.

– Når man tenker på Donald Trump som for eksempel lover gjengjeldelse, så er det Vladimir Putin gjorde mot Navalnyj hva gjengjeldelse ser ut som i et land der lederen hever seg over loven, sa Cheney.

– Og jeg tror at vi må ta Donald Trump på stort alvor. Vi må ta omfanget på alvor når vi nå har fått en Putin-fløy i Det republikanske partiet, sa Cheney, som har forlatt både Kongressen og partiet.

Cheney slutter seg også til kritikken av Trumps Nato-utspill nylig, der han oppfordret Russland til å gjøre «hva faen de vil» mot Nato-land som ikke bruker nok penger på forsvar.

– Egentlig slo han fast at USA, under en Trump-administrasjon, neppe kommer til å oppfylle Nato-forpliktelsene sine, sa Cheney.

Morderisk diktator

Tim Scott, som sitter i Senatet for republikanerne, er kjent for å være en trofast Trump-støttespiller, men han er samtidig klar i sin karakteristikk av Putin og Navalnyjs dødsfall.

– En morderisk diktator, lød hans karakteristikk av den russiske presidenten i et intervju med CNN.

At Trump som president vil gjøre verden til et tryggere sted, er Scott derimot ikke i tvil om.

https://www.foxnews.com/politics/hillary-clinton-claims-trump-will-withdraw-us-nato-elected-he-means-he-says

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.