De første bilder av Abdoullakh Anzorov (18) er lagt ut. Fredag ettermiddag troppet han opp utenfor skolen hvor Samuel Paty (47) underviste og fikk fire elever til å peke ham ut. Disse fire er nå pågrepet. Det samme er faren til en elev, samt en radikal imam.

Ifølge NRKs korrespondent Simen Ekern betalte Anzorov elevene til sammen 300 euro for å peke ut Paty.

Allerede på formiddagen skrev Anzorov ferdig tweeten han senere utfylte med bildet av det avskårne hodet. Den var stilet til Macron: «Her er en av dine vantro hunder. Slik går det med dem som håner profeten.»

Tweeten ble tatt ned, men er spredt på sosiale medier.

Anzorov ble skutt av politiet og døde av skadene. Halshuggingen har skaket Frankrike og store deler av Europa.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.