AP-leder Jonas Gahr Støre under besøket i Industriparken i Mo i Rana i Nordland i forbindelse med kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019. Det er slike steder Giske også liker å besøke. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Mye tyder på at valgkomitéen i Trøndelag har forregnet seg da de innstilte Giske som ny fylkesleder. Norge er ikke Trøndelag alene.

Det har skapt sterke spenninger internt i et Arbeiderparti som allerede står i politisk spagat på mange områder, som høyremannen og den observante og analytiske samfunnsdebattanten Simen Sandelien skriver på Facebook:

Jeg har først og fremst vært skeptisk til Giskes rolle som skruppelløs maktpolitiker. Samtidig var det forståelig at han røyk på damehistoriene.

Det som likevel er litt bekymringsfullt, er at Giske egentlig også er representant for en del av det rasjonelle Arbeiderpartiet.

Den fløyen av Ap som er veldig klar over at velstand handler om næring, industri og arbeidsplasser.

Han er ikke en av de som tror at velstand kan skapes av ville drømmer, gode intensjoner og tom wokeness.

Av den grunnen er det egentlig litt trist at Giske-fløyen her ser ut til å gå på et nederlag. Alternativet er kanskje verre, både for Ap og for Norge.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.