Nytt

Jorodd Asphjell. Foto: Norsk Litteraturfestival

Med mindre Giske-fløyen er grenseløst kynisk, må man trekke den konklusjon at noen driver et spill med og rundt Giske. Målet synes å være at Giske ikke skal oppnå noen ny posisjon, uansett hvor beskjeden den måtte være.

Å true med bruk av video-opptak anonymt viser at det drives et spill som griper inn i politiske prosesser. Anonymt.

Mens valgkomiteen diskuterte Trond Giskes kandidatur, skal en ukjent person ha meldt til komiteelederen at «upassende bilder og videoer» kunne bli lekket.

– Jeg fikk en SMS midt under møtet i valgkomiteen fra en ukjent person, hvor de sier at de satt på upassende bilder og video av Trond. De sa at VG var svært interessert i bildene, sier Jorodd Asphjell til NRK.

Han leder valgkomiteen i Trøndelag Ap, som tidligere i uken var samlet for å diskutere om Giske skulle innstilles til styremedlem i fylkespartiet da SMSen kom. Giske ble ikke innstilt som nestleder, men som medlem av styret og arbeidsutvalget.

Torsdag trykket VG en sak om reaksjoner på en video hvor Giske danser med en ung kvinne.

Asphjell bekrefter også at det var han som var på bar med Giske da en video av den tidligere Ap-nestlederen og en ung kvinne, ble tatt opp.

– Vi satt ute og tok to glass øl, først på Smelteverket, før vi gikk videre og innom Vulkan bar. Vi sto i baren og pratet sammen, og jeg kan bekrefte at veldig mange ønsket å ta bilder og selfier med Trond. Tonen var hyggelig, sa Asphjell til journalister da han ankom Oslo lufthavn fra Brussel fredag ettermiddag.

– Jeg sa til Trond at jeg ikke hadde orket å stå der og blitt mast på på den måten. Men Trond er en positiv og hyggelig herremann, og lot seg bli tatt selfie med. Jeg sa: Er det så smart å gjøre det? fortsatte han.

– Når man ser videoen i ettertid, ser den ikke bra ut, sier Asphjell til Dagens Næringsliv.

Videoen viser Giske som danser med en ung kvinne. Selv om kvinnen selv har sagt hun opplevde situasjonen som uproblematisk, har mange i Arbeiderpartiet reagert.

Valgkomiteen i Trøndelag, som Asphjell leder, skal ha et nytt møte for å diskutere innstillingen av Giske fredag ettermiddag.