Ambassadør Harry Harris før han fant ut at han ville føye seg, statssekretær for økonomi, energi og miljø, Keith Krach, Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung og viseutenriksminister for Øst-Asia og Stillehavet, David Stilwell, 6. november 2019. Foto: Heo Ran/Reuters/Scanpix

USAs ambassadør til Sør-Korea, Harry Harris, hadde en bart av den gamle sorten, som henger nedenfor munnvikene. Noen syntes det minnet dem om japanske generaler som var der under krigen, og fortalte abassadøren dét. Etter en stund kastet han inn håndkleet og fjernet barten.

Den forskjelligheten som hylles alle vegne, er i realiteten hyperfølsom. Dette er et paradoks som stadig flere får merke. De hyperfølsomme får lov til å sette tonen, og de andre – trolig flertallet – tier.

En av Sør-Koreas mest kontroversielle barter, som ble båret av USAs ambassadør Harry Harris, har blitt fjernet på en tradisjonell frisørsalong i Seoul.

Harris har vært en omstridt mann i Sør-Korea og er blitt kritisert på flere fronter, noe som tok en ny vending da også barten hans fikk medfart. Ambassadøren, som har japansk mor, ble i avisspalter anklaget for å ha en bart som minnet om japanske generaler på den tiden Sør-Korea var under okkupasjon.

Japans okkupasjon av Sør-Korea fra 1910 til kapitulasjonen i 1945 er fortsatt et betent tema i Sør-Korea.

Harris viste selv til at barten var et personlig anliggende, og i januar avviste han de historiske sammenligningene. Men i helgen la han ut en video på sosiale medier av at han tok barten på en tradisjonell sørkoreansk frisørsalong.

I videoen sier han at han gjorde det i møte med den sørkoreanske sommeren.

– Jeg er glad jeg gjorde det, skriver Harris på Twitter. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.