Antallet mennesker som årlig knivstikkes i Sverige nærmer seg tusen. TV4s ekspertkommentator, kriminolog Tage Alalehto, sier at det er vanskelig å la være å bruke kniv når samfunnsstemningen er så fremmedfiendtlig. Skjermdump TV4

TV4 forklarer økningen i antall knivstikkinger i Sverige med «fremmedfiendtlige stemninger», og hevder at de som bruker kniv ikke har noe valg.

Det er ikke bare bombeangrep og skuddvekslinger som kjennetegner dagens Sverige. Knivangrepene i Sverige blir stadig flere, og nye tall fra Landsstyret for helse og velferd, Socialstyrelsen, viser utviklingen.

I 2012 oppsøkte 624 personer legevakt med knivskader, i 2016 var det 795 og i fjor hadde antallet økt til hele 923, gjengir TV4.

TV4 har snakket med kriminologen Tage Alalehto ved Umeå universitet. Kriminologen mener å vite hva økningen i antall knivstikkinger kommer av:

– Det är ju bara att titta på hur det ser ut i den politiska kulturen och den sociala kulturen, med starkare etniska, ja främlingsfientliga stämningar och så vidare. Då kan man ju uppleva att man blir mycket mer ifrågasatt, och man kan inte välja sina argument utan tar till fysiska aktioner, säger han till tv-kanalen och påstår att det sker en «kapprustning» mellan människor och att fler beväpnar sig med kniv, sier kriminologen til TV-kanalen.

Kriminologen hevder at det er den sterkere fremmedfiendtlige stemningen i dagens samfunn som utløser et behov for å ty til kniv. «Man kan ikke velge sine argumenter» i slik stemning, da må man gå fysisk til verks, forklarer Alalehto.
Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.