Michael White, en veteran fra U.S. Navy, ble denne uken løslatt etter to år i fengsel i Iran. Her med USAs spesialutsending Brian Hook. foto: U.S. State Department/Handout via REUTERS. 

Iran og USA har i senere tid gjennomført en gjensidig løslatelse av fanger. Torsdag fikk en amerikansk offiser reise hjem fra Iran. Dette gjør Trump mer optimistisk med tanke på utviklingen i forholdet mellom de to land, og han åpner for muligheten av en ny Iran-avtale.

Ifølge NTB sier president Donald Trump at den nylige fangeutvekslingen kan gjøre en Iran-avtale mulig, noe som lenge har sett ganske så utenkelig ut. De to landene har nærmest vært på randen av krig i Persia-bukta. Nå kan det være håp om tøvær i relasjonen.

Trump takker Iran for den nylige løslatelsen av en amerikansk veteran fra marinen, og sier det viser at en avtale med Iran igjen kan være aktuell.

– Vi har hentet hjem mer en 40 gisler og fanger siden jeg tok over som president. Takk, Iran! Det viser at en avtale er mulig! tvitrer Trump.

Presidenten skriver også at han snakket på telefon med Michael White, som ble fløyet ut av Iran torsdag etter to år i fangenskap. På sin vei hjem ble White møtt i Zürich av USAs spesialutsending Brian Hook.

47 år gamle Michael White ble pågrepet i juli 2018 mens han var i Iran for å besøke kjæresten. Han ble dømt til ti års fengsel for å ha fornærmet Irans øverste leder og for å ha publisert privat informasjon på nett.

Dette er en del av et gjensidig bilde, da USA har løslatt to iranske forskere denne uken.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.