Obama fikk ingen gisler fri før han sendte et transportfly full av dollar til mullahene, og selv da fikk han ikke alle. Det klinger med når Trump natt til torsdag kunne ønske tre amerikanere velkommen hjem.

Selv CNN og Reuters måtte medgi at det var en triumf.

However, the release of the three men marked a dramatic victory for Trump’s embattled White House at a time when his foreign policy is under withering criticism after Tuesday’s U.S. withdrawal from the Iran nuclear deal.

Utviklingen går så fort at mediene ikke får med seg at Trump vinner. Da han sa opp avtalen spådde de ragnarok. de trodde ikke Kim Jong Un kom til å ville inngå noen avtale når han så hvordan Iran ble behandlet. De får ikke med seg det rå maktspillet. Mediene mener USA skal oppføre seg. Oppfører Iran seg?

Men allerede i talen avslørte Trump at Pompeo kom til å lande i Pyonyang. At han fikk tre fanger med hjem sier noe om at mediene er på bærtur. De feilbedømmer, de forstår ikke den nye dynamikken Trump har skapt. De bruker fortsatt Obama som standard.

Det kommer til å gå opp for dem at den ikke gjelder lenger, og det som kommer til å overbevise dem er Trumps suksesser.

Vi fikk en smak av det i natt, hvor selv CNN skrøt av presidenten.

Ingenting smaker som suksess. You cannot argue with success, sier amerikanerne.

Hvis Kim Jong Un er ute etter å bli en del av den virkelige verden, som Trump sier, vil det få ringvirkninger også for forholdet til Iran og EU.

USA vil med en helt annen autoritet bestemme hvor skapet skal stå.

Denne prosessen er allerede underveis. Israel demonstrerte den i praksis natt til onsdag og i natt.