Liberalere hater Trump så intenst at de ikke ser forskjell på ham og dikatorer. Denne er fra Denver Post.

Medier som CNN og deres norske epigoner får seg ikke til å glede seg over en seier hvis det er Trump som har oppnådd den. Igjen og igjen viser det seg: De hater Trump og Trumps Amerika mer enn de ønsker at Amerika og friheten skal vinne.

Bak fasaden er det noe selvdestruktivt. Som en svenske sa: Jeg vil heller at Sverige går åt helvete enn at Sverigedemokraterna skal ta over.

Dette er et sentiment som er utbredt på venstresiden. Vi tutes ørene fulle med det hver dag.

Men Trump er større enn dem. Det han oppnådde med Kim Jong Un, var begynnelsen på noe nytt.

Men CNN, Aftenposten, NTB og NRK vil ha oss til å tro at Trump bløffer. De mener at han i virkeligheten har gitt seg ut på glattisen og lovet bort noe uten å få noe igjen. Han har gitt opp militærøvelsene mot løfter som kan vise seg å være tomme, og CNN tolket ham dithen at han også ønsker å sende hjem de 30.000 amerikanske soldatene som er stasjonert i Sør-Korea.

Det var ikke slik ordene falt. Trump sa tydelig at det ville være en god ting om dette kunne skje en gang i fremtiden.

Det han sa om at militærøvelsene var provokative, var en håndstrekning til Kim. Han ville vise at han forsto deres standpunkt. Det er ellers en øvelse venstresiden eksellerer i hver eneste dag: forståelse for tyrannier. Men når det er Trump som skaper fred, blir plutselig venstresiden mer krigersk enn høyresiden.

Det finnes ikke mål og mening i denne politikken.

Amerikanerne vil doble antallet US Marines på Værnes og sende noen av dem til indre Troms. SV er imot, og det er tydeligvis også NRK i betraktning av måten de slipper ham til på og ut fra spørsmålene de stiller. Ingenting er tilfeldig når NRK håndterer Trump og USA.

Antiamerikansimen gir seg forskjellige utslag. Men den er en konstant faktor.

NRK har – i likhet med VG, NTB og de andre mediene – lagt Trump for hat. De påfører dermed sitt publikum en langsom fordumming.

Vi som så forestillingen fra Singapore kl. 10.00 i morges, så en president som hadde situasjonen under kontroll. Vi så det vi så. Trump var overbevisende. Det NRK og CNN kommer trekkende med, virker påklistret og anstrengt.

Når Trump roser Kim, får de det til at han mener det, at han hyller Kim som moralsk person. Hvor infantil går det an å være?

Flere er kritiske til at Trump valgte å skryte såpass uhemmet av diktatoren, som er anklaget for en rekke grove menneskerettsbrudd. Mye av kritikken ble fremmet hjemme i USA.

Der ble det igjen satt spørsmålstegn ved Trumps omfavnelse av autoritære ledere, etter at han tidligere også har skrytt av Vladimir Putin og uttrykt beundring for Filippinenes president Rodrigo Duterte.

Men selv har de stor sans for regimet i Teheran, og når Trump står opp mot mullahene og sier han ikke stoler på dem, da heter det at han truer verdensfreden.

Om pressedekningen av Trump kan man trygt bruke Ibsens ord: Om jeg hamrer eller hamres, like fullt så skal der jamres.

Mullahene advarer Kim mot å stole på Trump.

Iran advarer Nord-Korea mot å stole på president Donald Trump og minner om at han er kjent for å bryte avtaler.

Trump trakk tidligere i år USA fra atomavtalen med Iran, og en talsmann for den iranske regjeringen mener at han godt kan finne på å gjøre det samme med avtalen han tirsdag inngikk med Nord-Korea.

– Vi står overfor en mann som går tilbake på det som er undertegnet, sier Mohammad Bagher Nobakht til det iranske nyhetsbyrået Fars. (NTB)

Egentlig er de venstreorienterte mediene og EU sentralt enig med mullahene. De liker ikke Trump. De ønsker å ødelegge ham. Selv når han oppnår historiske gjennombrudd, forsøker de å forminske ham og redusere ham til noe latterlig.

Men verden ser noe annet.

Verst var det å høre Norges utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide snakke nedlatende om Trump.

– Var hun overrasket over resultatet?

Nei, Søreide var ikke dét. – Dette var som ventet.

Virkelig? Søreide hørtes overlegen ut.

Så ga hun seg til å plukke resultatet fra hverandre. Det var så mange skjær i sjøen. Vi fikk vente å se. Vi forsto at Trump nok trengte hjelp fra en erfaren politiker som Søreide eller Mogherini hvis han skulle ro dette i land.

På et eller annet tidspunkt kommer denne arrogansen til å slå tilbake på Norge.