Nytt

Generalsekretær i Plan International Norge, Kari Helene Partapuoli. Her avbildet i 2010 da hun holdt appell som leder for Antirasistisk senter under demonstrasjonen til støtte for asylsøkerne på Lier og Fagerli ventemottak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix 

Inntektene fra neste års TV-aksjonen på NRK skal gå til Plan International Norge og arbeid for å hindre at jenter blir giftet bort som barn i fem land.

Pengene skal brukes i landene Bangladesh, Niger, Nepal, Malawi og Mali, melder NRK.

Generalsekretær Kari Helene Partapuoli i Plan International Norge mener kampen mot barneekteskap er en av vår tids viktigste jentesaker.

– Barneekteskap rammer jentene hardt, det opprettholder fattigdom globalt og hindrer utvikling og demokrati. Barn har rett til beskyttelse mot vold og overgrep. Barn har rett til å gå på skolen. Barn har rett til et liv og en fremtid, sier Partapuoli i en pressemelding.

– Når vi nå har koronapandemien, betyr det at mange jenter blir sittende hjemme og ikke kommer seg ut. De blir det i større grad når de også blir giftet bort. Så problemstillingen er aktualisert på grunn av pandemien, selv om dette har vært et utbredt problem globalt i mange år, sier spesialrådgiver Erik Skarrud i Innsamlingsrådet.

Årets TV-aksjon til høsten går til WWF og arbeid for å hindre plast i havet.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!