Sjiamuslimer fra Afghanistan deltar i en morgenbønn i Moria-leiren på Lesbos den 9. august 2019. Foto: Laura Boushnak / The New York Times / Scanpix.

Dagbladets Martine Aurdal og Marie Simonsen slår til med politisk analyse av det mer kuriøse slaget. Man kan trekke på smilebåndet, men det er langt mer bekymringsfullt at elleville årsakssammenhenger og «forklaringer» (les: fake news) fortsatt har resonansbunn i redaksjoner og hos lesere.

Aurdal, evig berømt for sin nesegruse beundring for hijabkommenterer saken om barna i Moria-leieren i Dagbladet 29. mai. Etter et innledende pliktløp med litt pisking av KrF og Høyre, følger en kort historisk fremstilling av bakgrunnen for opprettelsen av Moria-leiren. Norge støtter jo migrantavtalen mellom EU og Tyrkia. Aurdal skriver:

Barna i Moria er ikke tilfeldige lidende et eller annet sted i verden. De er fanget i en leir bygd ved hjelp av norske penger, ved vår europeiske yttergrense, på grunn av en avtale Norge aktivt støtter. Dermed bærer Norge en del av ansvaret for deres situasjon.

Med den logikken som bunnplanke for Aurdals verdensanskuelse er det på høy tid å avslutte Norges bruk av ca. 40 milliarder kroner i bistandsmidler verden over. Tenk om noen av midlene gikk til en skole der elever strøk i matte, eller en vei der noen ble drept i en trafikkulykke? På den annen side: Godt vi har Aurdal som er villig til å ta ansvar.

Marie Simonsen er ikke snauere enn at hun kobler USAs uttreden av WHO med raseopptøyene i landet:

Det var dette med korrelasjon og kausalitet da, Simonsen…

 

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!