Foto: Facebook

Den svenske reporteren Jonathan Jeppsson er aktuell med en dystopisk bok om klimaet og jordens undergang. I et intervju om boken uttalte han seg positiv til å  avskaffe menneskerettighetene og forlenge koronakrisen på ubestemt tid. Samtidig kjører han en en Volvo XC90 bensinsluker-SUV til jobben. Det melder Samhällsnytt.se

Nå er det ikke noe nytt at klimaaktivister blir tatt i endeløst hykleri, noe antallet privatjetfly som ankommer såkalte «klimatoppmøter» viser tydelig. Det har likevel en viss nyetsverdi at en med så mye mediemakt blir tatt med buksa nede.

Jonathan Jeppson er ingen hvemsomhelst. Han er nyhetssjef i Aftonbladet, og kaller seg «klimareporter». Den nye boken hans har den malende tittelen «Åtta Steg Mot Avgrunnen» – hvor han påpeker at det allerede er for sent, og klimakatastrofen ikke kan unngås. Hvorfor skal samfunnet gjennomføre kostbare CO2-kutt da? Det står uforklart.

Naturligvis er boken full av tidsriktige dommedagsprofetier, som har preget den kvasirelgiøse klima-aktivismen i minst 40 år: I 2016 vil 1.5 milliarder mennesker være på flukt fra et stigende hav. (Uten at noen kan forklare fysikken bak hvordan en grad varmere luft, kan varme opp havet) Dødelige sykdommer sprer seg når permafrosten smelter og avdekker gamle dyrekadavre, vannmangelen har skapt krig, og naturligvis er det mer plast i havet enn fisk. Det er så dystopisk at forleggeren fikk søvnproblemer, i følge Jeppsson selv.

Nyhetssjefen som oppfordrer alle  til leve «smått og enkelt», tjente 825.000 kroner i 2018, og bor i en villa i en av Stockholms bedre forsteder. Konfrontert med bensinslukeren sin, innrømmer han at han bruker bilen, og svarer Samhällsnytt.se på denne måten:

– Om man tänker sig en annan världsordning så är det en icke-konsumistisk, där vi inte flyger och reser. Där vi lever ett mycket enkelt och litet liv.

Det neste blir klima-zombier, bare vent og se. Det har jammen blitt luksuriøst å være samfunnsfiende siden hippietiden i 68. Men det handler jo først og fremst om å få alle andre til å gjøre som man sier, ikke gjøre det selv.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.