Foto: pixabay

Det klekkes stadig ut nye radikale tiltak som angivelig skal «redde klimaet». Et av de drøyeste og mest vanvittige til nå er forslag om å rasjonere tilgangen til kjøtt med 80 %. Dette kom frem på en klimakongress i København, og Oslos politiske ledelse ropte «Halleluja, vi er med!».

Noen ser det som nødvendige grep. Andre synes det minner om ren, skjær galskap. Men uansett popper det stadig opp nye ideer til hvordan vi mennesker skal forhindre en påstått klimakrise.

Har «erklært» klimakrise

Ja, noen mener faktisk at denne krisen allerede er et faktum. I en rekke byer, blant annet Oslo, har politikerne til og med erklært at det ER klimakrise.

Det er uklart hva denne «erklærte» og altså pågående krisen består i, og hvilke utslag den gir seg. For det er ikke så enkelt å få øye på. Været er som vanlig. Natt følger dag. Det går mot vinter. Snøen har kommet ekstra tidlig mange steder.

Har noen sett tegn til krise noe sted? I så fall bør man kanskje ringe krisetelefonen.

Det er også uavklart hvordan det forventes at innbyggerne skal forholde seg til krisen ledelsen i Oslo og flere andre byer har prestert å «vedta». Skal folk gå i tilfluktsrom? Lytte til radio? Flytte til skogs med nødrasjoner og ullpledd? Ikke godt å si.

Sivilforsvaret har så langt vært helt stille om denne «krisen».

Kjøttkutt skal ordne biffen

Men nå har i hvert fall en rekke «kloke klimahoder» på et stort møte i København funnet ut at det «må gjøres mer» enn å erklære krise.

«I dagarna pågår toppmötet C40 Cities World Mayor Summit i Köpenhamn Danmark där representanter från över 90 städer ska enas om gemensamma klimatmål i linje med Parisavtalet», skriver den svenske avisen Expressen  om dette møtet.

Blant annet spises det altfor mye kjøtt, noe som ifølge til dels absurd argumentasjon hevdes å skade klimaet.

«Under torsdagen antog deltagarna på klimatmötet i Köpenhamn en deklaration för att få människor att äta mer klimatsmart», informerer Expressen.

Spise mer klima-smart, altså. Ja, det vil nok gjøre susen og ordne biffen.

Ifølge Expressen innebærer dette at kjøttkonsumet for vanlige svensker må ned fra ca. 83  kilo til maksimalt 16 kilo per år. Også forbruket av meieriprodukter skal reduseres drastisk.

Reduksjonen er planlagt realisert innen to år. Det presiseres ikke hvordan den skal gjennomføres. Men det må antas at det vil benyttes ulike tvangstiltak for å begrense tilgangen til kjøtt for befolkningen. Normale mennesker slutter ikke frivillig å spise kjøtt fordi en gjeng ikke utpreget normale aktivister sier det er «klima-smart».

Oslo (selvsagt) med i fremste rekke 

Expressen opplyser at det er en rekke byer som nå har signert en slags avtale om dette:

«14 städer har undertecknat deklarationen Good Food Cities Declaration. Dessa är: Barcelona, Köpenhamn, Guadalajara, Lima, London, Los Angeles, Milano, Oslo, Paris, Quezon City, Seoul, Stockholm, Tokyo och Toronto».

Ja, nettopp. Oslo er med i «det gode selskap».

Det skulle bare mangle, selveste «Europas miljøhovedstad» må jo være et fyrtårn for resten av verden. Det er trolig slik man tenker i det rødgrønne byrådet, der kontakten med virkeligheten ikke synes å være særlig fremtredende i noen sammenheng.

Oslofolk skal bidra til å «redde verden» ved at ingen får spise mer enn 16 kilo kjøtt i året, hvilket vil si ca. 300 gram i uken. Det holder til en kjøttmiddag per uke. Kjøttpålegg etc. kan man bare glemme.

Vi må selvsagt gå ut fra at i kantinen i Oslo Rådhus får dispensasjon fra dette, på samme måte som politikerne der gir seg selv unntak fra regler om bilkjøring og parkering osv. Hardt arbeidende politikere trenger kjøtt for å gjøre sin viktige jobb.

Når ser vi effektene? 

Ingen fra det såkalte klimamøtet har tatt seg bryet med å forklare hvilke konkrete følger en slik kjøttreduksjon vil få for klimaet og den angivelige krisen.

Hvor mye vil for eksempel temperaturen påvirkes av dette? Hva med vannstanden? Alt det andre Greta Thunberg snakker om? Hvor lang tid med kjøttrasjonering i Oslo vil det ta før de positive effektene vil merkes over hele verden? Dager? Uker? År?

Svaret er naturligvis: Aldri.

Byrådsleder Raymond Johansen, du som vet så mye om dette med klimaet, her trengs det faktisk litt «kjøtt på beinet» i form av dokumenterte fakta. Det har vært nok luftig tøv nå.

Mest av alt minner det hele om et litt flaut revynummer.

«Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂