Sakset/Fra hofta

 

Når du ikke trodde «klimatiltakene» kunne bli mer vanvittige… Nå serveres en ide som overgår det meste, den er ikke akkurat til å få vann i munnen av: Det hevdes at vi muligens bør bli kannibaler for å «redde klimaet». Noe for norske klimaaktivister å sette på sin politiske meny?

På den svenske Stockholmsmessen er det et arrangement med temaet «Gastro summit – om framtidens mat». Dette har nå svensk TV4 laget et appetittvekkende innslag om, og her kommer det litt av hvert på bordet.

For selvsagt klarer man å få også et slikt arrangement til å handle om klimaet. Dette er jo tross alt i Sverige, og der må som kjent det meste som skjer i offentligheten, ha en eller annet politisk korrekt vinkling. Er det ikke integrering/mangfold/flerkultur, så må det i hvert fall være klima, om man da ikke klarer å kombinere alt sammen.

The nutty professor?

Det er adferdseksperten Magnus Söderlund, professor ved Handelshögskolan i Stockholm, som holder seminarer som får mange til å heve øyenbrynene, og kanskje til og med rynke kraftig på nesen: Han er nemlig opptatt av å belyse muligheten for at vi mennesker nå skal bli kannibaler, for å redde klimaet.

Man kunne et øyeblikk få mistanke om at hele innslaget er en form for satire i svensk TV4, men det er faktisk lite som tyder på det.

«Vi må snu hver stein for å løse klimaspørsmålet, så det er viktig å se på muligheten», sier Söderlund om hvorfor han nå sjekker ut kannibalisme som mulig kilde til mat i fremtiden.

Han går ikke nærmere inn på hvorfor dette skal kunne bli en løsning på den klimakrisen han og en del andre mener vi er inne i.
Men det har trolig å gjøre med at tradisjonell kjøttproduksjon ikke er så bærekraftig som klimafolket ønsker seg. Da kan det saktens være behov for andre proteinkilder. Det er blitt ganske mange av oss mennesker etter hvert, så tilgangen på denne typen proteiner er utvilsomt stor.

Det å spise insekter var lenge fremhevet som en mulig løsning. Det skal visstnok være både sunt og proteinrikt, og det påstås at det til og med smaker helt ok.

Men dette har så langt nemlig vist seg å ikke ta helt av, i hvert fall ikke i vår del av verden. Professor Magnus Söderlund har noen tanker også om det med insekter som mat:
«Insekter har ikke blitt så populært hos oss i Vesten. Men andre steder i verden er det 2 milliarder mennesker som spiser insekter regelmessig», påpeker han.

Tror ikke på masse-kannibalisme med det første  

Söderlund har ikke umiddelbart den helt store troen på at det å sette menneskekjøtt på matbordet vil bli noen suksess, men han er opptatt av å se hvor «grensen går».

«Selv om mange synes det er ekstremt ekkelt, er det grunn til å prøve å forstå hvorfor vi ikke vil ha det, sier han.

Söderlund mener selv å ha noen av svarene på hvorfor det sitter så langt inne for oss  ta ta menneskekoteletter til middag, selv når det er klimaet på jorda som ligger i potten.

«Det finnes mange tabuer når det gjelder akkurat menneskekjøtt, og de er vanskelige å bryte. Derfor tror jeg ikke menneskekjøtt kommer til å bli mat i stor skala i den vestlige verden», sier Magnus Söderlund.

Han ser hovedsakelig tre store hindre og tabuer som står i veien for at denne typen kjøtt kan bli vanlig i vårt kosthold:

«Det største tabuet er at mennesker må drepes for å bli mat. Det neste er at vi har motforestillinger mot å vanhellige en død kropp. Og det tredje er at de fleste er nokså konservative med tanke på å spise noe de er veldig uvant med, avslutter den klimaengasjerte adferdseksperten og professoren.

Man skal aldri si aldri når det handler om fanatikere

Så langt er nok dette takk og lov temmelig absurd tankespinn fra en livsfjern person.

Men utviklingen i klimabevegelsen er for tiden preget av tilnærmet panikk, de tror i fullt alvor det står om noen få år innen jorda går under.  I en slik situasjon kan vi dessverre ikke se bort fra at også denne vanvittige ideen kan få en del tilhengere. «Alt er lov for å redde jorda.»

Det må kanskje være tillatt å foreslå at de mest ihuga klimaaktivistene kan starte med å spise hverandre?

Vel bekomme.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også