Lufthavnen på Torp. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix

En informasjonsglipp i Helsedirektoratet førte til at Torp lufthavn gikk glipp av viktig informasjon angående karantene for passasjerer fra smitteområder.

Flyplassen på Torp er landets tredje største med utenlandsflyginger og har over to millioner reisende i året, skriver NRK.

Søndag 8. mars landet det et morgenfly fra Bergamo i Lombardia-regionen i Italia, en region som tidlig ble rammet av koronautbrudd.

Men allerede dagen før vedtok Helsedirektoratet at alle som hadde vært i områder med koronasmitte, skulle i karantene. Denne informasjonen ble sendt ut til Avinor, som har ansvaret for 44 statlig eide lufthavner, men den nådde ikke Torp.

– Vi som en privat lufthavn, ble utelatt fra en del informasjon i den aller første fasen. Dermed så kom vi skjevt ut på hoppkanten, sier lufthavnens kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathiesen.

Helsedirektoratet har undersøkt saken og erkjenner informasjonsglippen.

– Det har vi sett etterpå at det skal vi lære av, sier fagdirektør Svein Lie i Helsedirektoratet.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.