Hendrik Streeck. Foto: Frank Burkhardt / Wikimedia Commons.

Feltstudier som professor i virologi ved Universitetet i Bonn, Hendrik Streeck, har gjort av koronaepidemien i Heinsberg, Nordrhein-Westfalen, tyder på at det først og fremst er fysisk nærhet mellom personer over lengre tid som er hovedkilden til smitte.

Studiene er gjennomført i et område med 250.000 innbyggere, hvor det er påvist 1400 smittetilfeller, opplyser RTL. Og funnene er klare:

“There is no significant risk of catching the disease when you go shopping. Severe outbreaks of the infection were always a result of people being closer together over a longer period of time, for example the après- ski parties in Ischgl, Austria.”

Risikoen for smitte via overflater virker til sammenligning liten:

He could also not find any evidence of ‘living’ viruses on surfaces. “When we took samples from door handles, phones or toilets it has not been possible to cultivate the virus in the laboratory on the basis of these swabs….”

“To actually ‘get’ the virus it would be necessary that someone coughs into their hand, immediately touches a door knob and then straight after that another person grasps the handle and goes on to touches their face.” Streeck therefore believes that there is little chance of transmission through contact with so-called contaminated surfaces.

Laboratoriestudier peker i retning av at viruset kan overleve i opptil tre dager på overflater av forskjellige materialer. Men den tyske folkehelsemyndigheten Robert Koch Institut opplyser at disse resultatene ikke nødvendigvis sier så mye om den reelle smitterisikoen i det virkelige liv. Det viktigste å unngå er direkte dråpesmitte fra person til person.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.