USA har satt den russiske ultranasjonalistiske gruppen Den russiske imperiebevegelsen på listen over utenlandske terrorgrupper.

– Dette er første gang USA noensinne har utpekt hvit makt-folk som terrorister. Det er for å illustrere hvor alvorlig denne administrasjonen tar trusselen, sier Nathan Sales i avdelingen i det amerikanske utenriksdepartementet som jobber med terrorrelaterte saker.

Departementet viser til at Den russiske imperiebevegelsen driver paramilitære treningsleirer i St. Petersburg og har tiltrukket seg nynazister fra hele den vestlige verden.

Sales henviser blant annet til angrep i Sverige. Den ultranasjonalistiske gruppen har hatt en form for samarbeid med Den Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

To menn med tilknytning til NMR som ble dømt for en bombing i Göteborg i 2017, skal ha fått opplæring av Den russiske imperiebevegelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.